Narkotikų platintojai sulaukė bausmės

Balandžio 17 dieną Šakių rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dviem vyriškiams, kurie pripažinti kaltais dėl psichotropinių ir narkotinių medžiagų įsigijimo, laikymo bei gabenimo. Jiems paskirta laisvės atėmimo bausmė.

Kaip informavo Šakių rajono apylinkės teismo administracijos sekretorė Audronė Matusienė, kaltinamieji R. S. ir R. I. nuteisti už tai, kad, veikdami bendrininkų grupėje, turėjo tikslą parduoti ar kitaip platinti narkotines medžiagas. Praėjusių metų spalio 20 dieną Jonavoje iš nenustatyto asmens įsigiję 96,818 g baltų miltelių, kaip vėliau nustatyta ekspertizės, psichotropinės medžiagos metamfetamino, automobiliu parsivežė į Šakius.

Nuteistasis R. S. bylos nagrinėjimo metu nepripažino, kad ketino įsigyti didelį kiekį psichotropinės medžiagos platinimo tikslu. Jis paaiškino, kad prieš tris dienas iki įvykio buvo nuvykęs į Kauną, vaikščiojo po autobusų, geležinkelio stotį ir klausinėjo, kur galima gauti amfetamino.R.S. turėjo apie 400 - 500 Lt. Vienas vyriškis atnešė maišelį už tiek, kiek turėjo pinigų, ir tuo metu nebuvo kada aiškintis, kas yra maišelyje. Manė, kad įsigijo kažkur iki 10 g amfetamino. Psichotropines medžiagas pirko tik savo reikmėms, niekam nesiūlė jų įsigyti. Kai jį R. I. pasivadino važiuoti į Kauną, buvo visai pamiršęs, kad striukėje turi tą maišelį, nors atsakomybę žinojo, nes jau buvo kartą sulaikytas įsigyjant narkotikų. Apie tai, kad su savimi turi narkotinių medžiagų, R. I. nesakė.
 
Nuteistasis R. I. neprisipažino įgijęs psichotropinės medžiagos, paaiškino, kad tą vakarą, kai sulaikė policijos pareigūnai, grįžo iš Kauno, kur buvo asmeniniais reikalais. Šakiuose sustojo išleisti R. S. ir viskas įvyko akimirksniu. Iš R. S. kišenės maišelį su narkotikais ištraukė policininkai, kai suguldė sulaikytuosius prie mašinos. Pats amfetamino niekada nevartojęs, retkarčiais parūkąs pypkę su kanapėmis, todėl jo piniginėje rasta kanapių, sumaišytų su tabaku. Niekam nesiūlė parūkyti ar kitaip pavartoti, tikslo platinti neturėjo, amfetamino neturėjo.

Nors R. S. ir R. I. neprisipažino, kad turėjo tikslą platinti psichotropines medžiagas, teismas, išanalizavęs visus byloje surinktus įrodymus, įvertinęs jų patikimumą ir pakankamumą, atsižvelgęs į visas svarbias aplinkybes, o pačių kaltinamųjų parodymus įvertinęs kaip iš esmės nepagrįstus, nelogiškus ir nepatikimus, duotus siekiant išvengti gresiančios griežtos laisvės atėmimo bausmės, vertino kaltinamųjų kaltę esant įrodyta.

R. S. teismas paskyrė penkerių, o R.I. - šešerių metų laisvės atėmimo bausmę ir 222 MGL (28 860 Lt) baudą. Ši bausmė jam paskirta subendrinus bausmę su Kauno apygardos teismo 2011 metų rugpjūčio 18 dienos baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme. Laisvės atėmimo bausmę nuteistieji atliks pataisos namuose. Skiriant bausmes, buvo atsižvelgta į kaltinamųjų ankstesnius teistumus, į tai, kad padarytas sunkus nusikaltimas ir baudžiamasis nusižengimas, bei šios nusikalstamos veikos padarytos suvokiant daromos veikos pavojingumą, nusikaltimas padarytas siekiant pasipelnyti, o baudžiamasis nusižengimas  – patenkinti priklausomybę narkotikams.  

Teismo nuosprendis neįsiteisėjęs. Jis per 20 dienų gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.