Pasieniečiams įkliuvo apgirtę žvejai

Neblaivus žvejas išplūdo pasieniečius ir nevykdė jų reikalavimų, todėl buvo tramdomas panaudojant antrankius. Be nuobaudų už nepaklusimą pasieniečių reikalavimui, žvejams gresia baudos ir už žūklę pažeidžiant reglamentuojančius teisės aktus.  

Šeštadienį  VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pareigūnai prie pat sienos su Rusija,  Šakių rajono Grinaičių kaime, apie 150 metrų nuo Nemuno upės senvagės, norėjo patikrinti  iš žvejybos grįžtančių 40-ties ir 49-erių Šakių rajono gyventojų dokumentus.

Matėsi, kad abu vyrai yra neblaivūs. Įtariama, kad jie Nemune žvejojo pažeisdami žvejybos reikalavimus ir nešėsi  50 metrų ilgio valinį žvejybinį tinklą bei pompą guminei valčiai pripūsti.

Pasieniečiams pareikalavus pasienio ruože esantiems asmenims pateikti čia privalomus turėti dokumentus jų neturėjęs 40-metis pradėjo plūsti pasieniečius necenzūriniais žodžiais. Pareigūnų  įspėjimų liautis taip elgtis jis nepaisė ir toliau nevykdė teisėtų reikalavimų.  Tuomet vyrą VSAT pareigūnams teko tramdyti panaudojant specialiąsias priemones - surakinti jį antrankiais.

Už tai, kad pasienio ruože buvo be dokumentų, Šakių rajono gyventojui Rociškių pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Jam gresia įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 litų. Kur kas brangiau vyrui atsieis pasieniečių reikalavimų nevykdymas ir įžeidinėjimas. Dėl to jam VSAT pareigūnai pradėjo dar vieną administracinę bylą, kurios medžiaga bus perduota teismui. Už šį pažeidimą Šakių rajono gyventojui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų. 49-erių Šakių rajono gyventojas pasienio ruože dokumentus turėjo.

Be to, Rociškių pasieniečiai žvejybinį tinklą, pompą valčiai pūsti bei surinktą bylos medžiagą perdavė Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento Šakių rajono agentūros pareigūnams. Šie abu Šakių rajono gyventojus baus už žūklę pažeidžiant reglamentuojančius teisės aktus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.