Permainų vėjai papūtė į Šakių rajono apylinkės prokuratūrą

Pasak Šakių rajono apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro Raimundo Vasiliausko, nuo gegužės 4 dienos startavo pirmasis Lietuvos Respublikos prokuratūros sistemos reformos etapas: apylinkių prokuratūros tapo apygardų prokuratūrų padaliniais - Šakių rajono apylinkės prokuratūra prijungta prie Kauno apygardos prokuratūros.

Beje, įsigaliojo ir nauji LR prokuratūros ir prokuroro kompetencijos nuostatai, pakito tam tikros funkcijos. Apygardos prokuratūros iš apylinkių prokuratūrų perėmė vyriausiojo policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių, ekonominių nusikaltimų tyrimų padalinių, policijos imuniteto padalinių, specialiųjų tyrimų tarnybų, finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybų, muitinės kriminalinės tarnybos, valstybės sienos apsaugos tarnybos teritorinių padalinių, kurių buveinės vieta yra apygardos prokuratūros veiklos teritorijoje, atlieka ikiteisminį tyrimą ir jam vadovauja. Taip pat  bylose dėl vaikų seksualinio išnaudojimo, dėl asmens socialinių teisių pažeidimo, dėl netinkamo žmonių gydymo bei kitose bylose, kurios ir anksčiau buvo teikiamos apygardos teismui. „Atrodo, būtų logiška, kad realiai sumažės apylinkių prokuratūrų krūviai, tačiau apygardai trūksta lėšų, žmonių ir yra per dideli atstumai, - tikino R.Vasiliauskas. – Apygardų prokuratūros nepajėgs susidoroti su tokiu krūviu, todėl, manau, kad apylinkių prokurorai, dirbs kaip dirbo ir jų krūviai nemažės, o didės.“

Nuo rugsėjo mėnesio, tęsiant prokuratūros sistemos pertvarką, vietoje 51 veiks 10 apylinkių prokuratūrų, sumažės vadovaujančių prokurorų skaičius. Į vieną padalinį prie Marijampolės rajono apylinkės prokuratūros bus prijungtos Šakių, Jurbarko ir Vilkaviškio rajonų apylinkių prokuratūros. Šiuo metu Šakių rajono apylinkės prokuratūroje be vyriausiojo prokuroro dirba du prokurorai, vienas prokuroro padėjėjas ir raštinės vedėja. „Kiek darbuotojų liks rudenį ir kaip jie dirbs, dar nėra žinoma, - komentavo vyriausiasis prokuroras. - Šalies rajonuose gyvenantys žmonės pasiekti prokurorus galės kaip ir iki šiol – apylinkių prokurorai liks dirbti kur ir dirbę.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.