Moksleiviai nuniokojo autobusą

autubuso_sedynesGintarė MARTINAITIENĖ

Šakių policijos pareigūnai pradėjo tyrimą dėl autobuso apgadinimo – UAB „Šakių autobusų parkas“ transporto priemonę nuniokojo juo važiavę moksleiviai.

Nuotr. Moksleiviai sėdynių atlošuose išpjovė aptraukimo medžiagą, aprašinėjo įvairiais užrašais, dingo du medžiaginiai sėdynių užvalkalai.

Praėjusį trečiadienį, apie pusę trijų, autobusą „Hyundai Aero Town“ vairavęs Albinas Juška pastebėjo, kad apgadintas salono vidus. Kitą dieną UAB „Šakių autobusų parkas“ direktorius Tomas Povilaitis dėl incidento parašė pareiškimą policijai.
 
Pasak vairuotojo A. Juškos, jis dar važiuodamas pastebėjo, kad pro langą buvo išmestas autobuso sėdynės medžiaginis užvalkalas. Sustojęs Bizieriuose jis pastebėjo, kad nėra ne vieno, o dviejų sėdynių užvalkalų, be to, keturiuose sėdynių atlošuose išpjauta sėdynių aptraukimo medžiaga, dar dvi sėdynės buvo aprašinėtos įvairiais užrašais. „Jau net varžteliai sudėti, kad langų neatidarinėtų, bet viską jie sugeba, matyt, atsuktuvą turėjo ir atsisuko lango užraktą“, - pasakojo vairuotojas. Pasak jo, didesni ar mažesni incidentai pasitaiko gana dažnai, nes jaunimas nepasižymi kultūringu elgesiu – tai įpjauna sėdynės atlošą, tai perrėžia, tai parašo ką nors ir pan., tačiau nuolat sužiūrėti, ką veika autobusu važiuojantis jaunimas, sudėtinga. „Reiktų apsauginį šalia pastatyti, juk man reikia į kelią žiūrėti“, - mintimis dalijosi pašnekovas. A. Juška prisiminė dar 2000 metais įvykusį incidentą, kai autobuse kažkas prispjaudė, bet iš trijų vaikinų niekas neprisipažino. Tuomet pakako nuvykti ir sustoti šalia policijos komisariato. Kai kaltininkas prisipažino, vėliau jam teko išplauti prišnerkštą transporto priemonę. Ir dabar tiek vairuotojas, tiek bendrovės direktorius tiki, kad kaltininkai bus išaiškinti, nes yra moksleivių kelionės bilietėliai. Pirminiais duomenimis, autobusą „Hyundai Aero Town“ galėjo nuniokoti „Aukuro“ pagrindinės bei „Varpo“ vidurinės mokyklos moksleiviai.

UAB „Šakių autobuso parko“ įvertinta žala – 450 litų. Tai, pasak direktoriaus T. Povilaičio, pati minimaliausia suma. „Jei skaičiuotume viso salono pertraukimą, suma siektų kelis tūkstančius litų. Niekas nenori sėsti į autobusą skirtingomis sėdynėmis, o tokio pačio gobeleno rasti tiesiog nėra galimybės, tad nukenčia ir salono estetinis vaizdas. Galima skaičiuoti ir prastovas, kai autobusas nevažiuoja ir neuždirba, bet mes to nedarome“, - kalbėjo bendrovės vadovas. Jis pasakojo, kad šis autobusas buvo sutvarkytas praėjusiais metais, tačiau dėl nekultūringų keleivių elgesio jau ne kartą teko lopyti tai vieną, tai kitą sėdynę. Tiesa, vienas išmestas medžiaginis užvalkalas buvo rastas. Vakare tuo pačiu maršrutu važiavęs kitas vairuotojas pastebėjo jį pakelėje.

Dėl svetimo turto apgadinimo policija pradėjo tyrimą. Jeigu bus nustatyta, kad autobusą nuniokojo moksleiviai, žalą teks atlyginti jų tėvams. Pasak T. Povilaičio, jei žala bus atlyginta, UAB „Šakių autobusų parkas“ neturės jokių pretenzijų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.