Laikinasis policijos viršininkas tęs pradėtus darbus

akelaitisGiedrė PLEČKAITYTĖ

Antradienį Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Skirmantas Andriušis į Šakius atvyko su laikinai paskirtu naujuoju Šakių rajono policijos komisariato viršininku Mindaugu Akelaičiu. Naujasis ir kol kas laikinasis vadovas pasiryžęs tęsti į pensiją išėjusio buvusio komisariato viršininko Mindaugo Skruibio pradėtus darbus.

Nuotr. Nuo šiol laikinai Šakių rajono policijos komisariato viršininko pareigas eis M. Akelaitis.

„Tikrai bus vykdomas pradėtų darbų tęstinumas. Žmogus - jaunas, bet policijos sistemoje ne naujokas ir patirties turi. Aš manau, viskas bus gerai“,- antradienį pas Šakių rajono merą Juozą Bertašių viešėjęs apskrities policijos komisariato viršininkas S. Andriušis kalbėjo apie laikinai paskirtą Šakių rajono policijos komisariato vadovą M. Akelaitį. 33-ejų metų amžiaus policijos pareigūnas teisėsaugos sistemoje dirba jau 14 metus. Vidaus tarnybos majoro laipsnį turintis M. Akelaitis lig šiol vadovavo Kazlų Rūdos policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriui.
 
Antradienį Šakiuose apsilankiusius policijos pareigūnus svetingai sutikę meras ir jo pavaduotoja Rima Rauktienė, bendraudami prie kavos puodelio, aptarė rajono padėtį. Meras patikino, kad naujojo vadovo laukia labai sudėtingas, sunkus darbas. Mat jau netolimoje ateityje rajono policijos pareigūnų laukia įkurtuvės naujajame pastate. Kaip žinia, lig šiol šiuo reikalu entuziastingai rūpinosi buvęs viršininkas M. Skruibis, kuris daug pastangų įdėjo ruošdamas planą naujojo pastato patalpų pritaikymui. Tuo pačiu meras kalbėjo, kad su buvusiu komisariato vadovu savivaldybė sutarė gerai ir iškilusias problemas sprendė visuomet sklandžiai.

Pasak apskrities policijos viršininko S. Andriušio, M. Skruibis Šakių policijos komisariatui vadovavo ketverius metus. Laikinai rajono komisariato viršininko pareigas paskirtas einantis  M. Akelaitis gyvena Kazlų Rūdoje, todėl kasdien važinės į darbą. „Tai yra normali rotacija, kai Šakių vadovas važiuoja į Jurbarką ar Vilkaviškį,“ - pridūrė S. Andriušis.

Rajono valdžia ir apskrities policijos viršininkas naujajam komisariato vadovui žada visokeriopą pagalbą. Laikinai paskirtas policijos komisariato viršininkas į vadovaujančias pareigas ateina po policiją sukrėtusio įvykio ir vadovaus antrajam pagal dydį komisariatui apskrityje. M. Akelaitis, paklaustas, kokiomis nuotaikomis imasi šio darbo, atsakė: „Pasiūlymas buvo netikėtas, bet malonus, kad man parodė pasitikėjimą ir tam tikrą pripažinimą“. Antradienį Šakiuose viešėjęs M. Akelaitis su nekantrumu laukė susitikimo su komisariato kolektyvu, norėjo pamatyti žmones ir išgirsti jų lūkesčius. „Esu pakankamai demokratiškas, bet ir principingas. Galiu daug dalykų pakęsti iki tam tikro laipsnio. Bet jeigu žmogus nesupranta, kad kažkur jau peržengė ribas, nebus toleruojama“, - keliais žodžiais save apibūdino M. Akelaitis. Pareigūnas, imdamasis atsakingų pareigų, sieks pateisinti jam išreikštą pasitikėjimą.

Laikinasis vadovas šias pareigas eis mažiausiai mėnesį kol po vadovų rinkimų procedūrų paaiškės nuolatinio vadovo kandidatūra.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.