Kriminalai (2012-07-03)

Vogė      
Birželio 27 dieną buvo pastebėta, kad iš pilietei A. D. priklausančioje sodyboje nerakintos klėties pavogtas benzininis pjūklas „Husqvarna 350“, „Husqvarna“ pjūklo alkūninis velenas su cilindru,  neveikiantis benzininis pjūklas „Oleomah“,  raktų komplektas, „Husqvarna“ pjūklo raktas. Savininkui padaryta 635 litų turtinė žala.

Birželio 30 dieną šakietis M. Ž., gyvenantis V. Kudirkos gatvėje, pastebėjo, jog pavogti du metaliniai seifai, buvę M. Ž. priklausančių sandėlių teritorijoje, Giedručių kaime. Taip pat vagys pasisavino viename iš seifų buvusio „BMW 524“ registracijos liudijimo ir du valstybinio numerio ženklus. Padaryta 1150 turtinė žala. Signalizacija įrengta nebuvo, turtas nedraustas.

Liepos 1 dieną šakietis G. L., gyvenantis S. Banaičio gatvėje, išėjęs į kieme  esančią automobilių aikštelę pastebėjo išdaužtą jam priklausančio automobilio ,,VW Golf“ priekinių keleivio pusės  durelių stiklą. Iš automobilio buvo pavogta automagnetola ,,JVS“.   Padaryta 400 litų turtinė žala.

Liepos 1 dieną Plokščių seniūnijos Kubilių kaimo gyventojas V. L., išėjęs į kiemą pastebėjo, kad yra supjaustytos jam priklausančio automobilio „BMV 525“ keturios padangos. Padaryta 1200 litų turtinė žala.

Negandos
Liepos 1 dieną Vilkaviškio rajono gyventojas E. K. policijai pranešė, kad naktį Kudirkos Naumiestyje esančioje Kudirkos aikštėje dviem kojų smūgiais į veidą jį sužalojo piliečiai V. Ž. ir D. K.
 
Liepos 1 dieną į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių kreipėsi pilietis A. J., gyvenantis Prancų kaime.  Jam  medikai nustatė įvairius kūno sužalojimus, po apžiūros A. J. buvo išleistas į namus. Pirminiais duomenimis, jį namuose  sužalojo kaimynas M. K., kumščiu  suduodamas vieną smūgį į veido sritį.

Liepos 1 dieną, 19.35 val., į Šakių medikus kreipėsi pilietis V. V., gyvenantis Bliuviškių kaime,  Griškabūdžio seniūnijoje. Jam nustatyti sužalojimai, po apžiūros V. V. buvo išleistas į namus. Pirminiais duomenimis, jį sužalojo broliai  M. ir A. D.

Liepos 1 dieną, 21 val., į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių buvo pristatytas pilietis J. Č., gyvenantis Papiškių kaime., Kidulių seniūnijoje. Dėl patirtų sužalojimų vyriškis buvo išvežtas į Kauno klinikas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.