Pasieniečiams įkliuvo dviratininkas

Pasienio su Rusija ruože privalomų dokumentų neturėjęs 20-metis dviratininkas jį patikrinti norėjusius VSAT pareigūnus išplūdo ir nepakluso jų teisėtiems reikalavimams. Už tai šiam Šakių rajono Rociškių kaimo gyventojui gresia bauda arba administracinis areštas.

VSAT  Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pareigūnai prie pat sienos su Rusija,  Šakių rajono  Puknių kaime,  nusprendė patikrinti  pamiške dviračiu važiuojančio vyro asmens tapatybės dokumentus. Primenama, jog visi esantieji pasienio ruože juos privalo turėti. 20-metis Šakių rajono Rociškių kaimo gyventojas, kaip vėliau paaiškėjo, neturėjęs dokumentų, pradėjo konfliktuoti ir necenzūriniais žodžiais plūsti sienos apsaugos pareigūnus. Jaunuolis nepaisė pasieniečių įspėjimų liautis tai daryti ir toliau nevykdė teisėtų reikalavimų bei stengėsi išvengti sulaikymo. Dėl tokio elgesio dviratininkui gresia dideli nemalonumai. Pasieniečių sulaikytam 20-mečiui už tai, kad jis pasienio ruože buvo be dokumentų, pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 litų. Kur kas daugiau Rociškių gyventojui atsieis teisėtų pasieniečių reikalavimų nevykdymas ir jų įžeidinėjimas. Už tokį pažeidimą jam VSAT pareigūnai pradėjo dar vieną administracinės bylos teiseną, kurios medžiaga bus perduota teismui. Pasieniečius plūdusiam ir jų reikalavimų nevykdžiusiam vyrui gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų. Po apklausos dviratininką VSAT pareigūnai paleido.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.