Kriminalai (2012-07-13)

Pavogė
Birželio 30 dieną, apie 9 val., pilietis A. M., gyvenantis Bažnyčios gatvėje, Šakiuose, pastebėjo, kad iš jo negyvenamos sodybos ūkinių pastatų pavogta įvairių padargų, metalo laužo. Padaryta 970 litų turtinė žala.
Liepos 5 dieną, apie 12 val., pilietis Ž. S., gyvenantis Alyvų gatvėje, Paluobiuose, pastebėjo, kad iš jo sodybos garažo pavogtas trimeris „Husqvarna“ ir du „Husqvarna“ benzininiai pjūklai. Padaryta 800 litų turtinė žala.

Liepos 5 dieną, apie 6.00 val., buvo pastebėta, kad iš pilietei O. M. priklausančio ūkinio pastato, esančio Draugystės gatvėje, Lukšiuose, dingo 18 trijų mėnesių amžiaus viščiukų. Padaryta 720 litų turtinė žala.

Liepos 5 dieną gautas N. M., gyvenančios Daukantiškių kaime, Gelgaudiškio seniūnijoje, pareiškimas, kad liepos 4 dieną, treniruotės metu, Gelgaudiškio vidurinės mokyklos sporto salėje dingo mobilusis telefonas NOKIA C2 02. Padaryta 349 litų turtinė žala.

Liepos 6-osios rytą, apie 9.50 val., pilietis S. K., gyvenantis Pergalės gatvėje, Lukšiuose, prie savo namo pastebėjo išdaužtą savo automobilio FORD MONDEO priekinių durelių dešinės pusės stiklą ir salone pasigedo CD grotuvo „DENVER“ su nuimama priekine panele. Turtas draustas. Padaryta 300 litų turtinė žala.

Liepos 7 dienos ankstyvą rytą, apie 5.40 val., gelgaudiškietis R. K., gyvenantis Mokyklos gatvėje, Gelgaudiškio seniūnijoje, prie savo namo pastebėjo išdaužtus savo automobilio VW GOLF III priekinių durelių stiklus ir salone pasigedo priekinėje panelėje buvusio CD grotuvo „TOKAI“. Turtas nedraustas. Padaryta 300 litų turtinė žala.
 
Liepos 8 dieną, apie 6 val., pilietis A. G. pastebėjo, kad iš jam priklausančios negyvenamos sodybos, esančios Skaistgirių kaime, Sintautų seniūnijoje, pavogta įvairių ūkio padargų, detalių. Padaryta 2640 litų turtinė žala.

Liepos 9 dieną gautas Kriūkų gyventojo pareiškimas, kad iš jo broliui A. M. priklausančios sodybos, esančios Kumečių kaime, Kriūkų seniūnijoje, pavogta naudota benzininė žoliapjovė. Padaryta žala tikslinama.

Liepos 10 dieną, apie 13.10 val., grįžusi namo šakietė, gyvenanti V. Kudirkos gatvėje, rado išmėtytus daiktus. Pasigedo auksinės grandinėlės su pakabuku, 0,5 litro talpos butelio ser bentų trauktinės su brendžiu. Iš viso padaryta 414 litų žala.

Rastas lavonas

Liepos 5 dieną, apie 8.30 val., savo sodyboje, esančioje Palankinės kaime, Kidulių seniūnijoje, virtuvėje ant grindų rastas pilietės O. R. lavonas be smurto žymių.

Liepos 9 dieną, apie 10 val., Šilgalių kaime, Šakių seniūnijoje, sodo namelyje rastas pilietės V. V. lavonas. Smurto žymių nerasta.

Pasitraukė iš gyvenimo

Liepos 5 dieną, apie 19.30 val., Margavos kaimo Nykos žalios juostos miškelyje, rastas pasikabinusios kilpoje pilietės J. D., lavonas. Apžiūrėjus išoriškai, smurto žymių nerasta.

Suniokotas automobilis

Liepos 6- osios rytą, apie 8 val., pilietė J. L., gyvenanti Valiulių kaime, Šakių seniūnijoje, sulaukė savo sūnaus G. L. skambučio ir sužinojo, kad Ilguvos kaime, Kriūkų seniūnijoje, buvo pastebėtas sugadintas ten stovėjęs jai priklausantis automobilis AUDI 100 AVANT , kuriuo naudojosi sūnus. Subraižyti automobilio šonai, stogas, variklio dangtis, sulaužyti priekiniai ir galinis valytuvai, išdaužyti šoninio vaizdo veidrodėlių stiklai, nuo priekinių grotelių nuluptas ženklas – AUDI žiedai, nulaužta galinių durelių rankenėlė. Iš viso padaryta 1640 litų turtinė žala. Turtas nebuvo draustas. Paskutinį kartą tvarkingas automobilis paliktas užrakintas liepos 6 dieną, apie 01.00 val. nakties.

Apgadintas automobilis

Liepos 9 dieną, apie 7.50 val., pastebėta, kad yra apgadintas VW Passat automobilis, stovėjęs gyvenamojo namo kieme Vytauto gatvėje, Šakiuose, priklausantis šakietei I. S. Automobiliui pradurtos padangos ir subraižytas kėbulas. Padaryta 300 litų turtinė žala.

Grasino nužudyti

Liepos 9 dieną gautas pilietės D. G., gyvenančios Gluobių kaime, Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje, pareiškimas, kad tą pačią dieną, apie 14 val. grįžęs į namus sutuoktinis G. G. , grasino ją nužudyti. Jam nustatytas 2.26 promilių girtumas, vyriškis uždarytas į areštinę.

Užgriuvo šlaito žemės

Liepos 9 dieną, apie 18 val., į Šakių ligoninės priėmimo skyrių kreipėsi pilietis L. D., gyvenantis Girėnų kaime, Šakių seniūnijoje. Jam nustatytas sužalojimas. Tikslinant įvykio aplinkybes nustatyta, kad L. D. susižalojo tą pačią dieną, apie 15 val. dirbdamas UAB „HIDROKESTA“ melioracijos tvarkymo darbų projekte, kai jį iki juosmens užgriuvo šlaito žemės. L. D. nusiųstas į Kauno klinikas, įtariant dviejų stuburo slankstelių lūžimą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.