Kriminalai (2012-07-17)

Žadėjo darbą
Birželio 26 dieną, kretingiškis R. Č. Šakiuose susitiko su asmeniu, kuris prisistatė E. S. ir žadėjo įdarbinti Norvegijoje, Tromso mieste, žuvų fabrike. E. S. pasiūlė pasirašyti įdarbinimo sutartį ir paėmė 250 litų kelionės išlaidoms. Liepos 3 dieną R. Č turėjo išvykti, tačiau sutartoje vietoje E. S. nepasirodė.

Pavogė
Liepos 11 dieną, apie 14.30 val., pilietė M. J., gyvenanti Jokūbonių kaime, Kriūkų seniūnijoje, pastebėjo, kad iš sodybos sodo pagrobtas trijų parų veršelis. Padaryta 500 litų turtinė žala.

Liepos 12 dienos rytą, apie 7 val., griškabūdietė V. B. pastebėjo, kad iš jos gyvenamojo namo kiemo dingo jai priklausantis dviratis „OFF HOURSE“. Dėl vagystės padaryta 150 litų turtinė žala.

Liepos 13 dieną Šakių rajono PK gavo pranešimą, kad iš O. M priklausančios sodybos, esančios Burgaičių kaime, Sudargo seniūnijoje, pavogtas benzininis pjūklas „Husqvarna 357 hp“ ir trys buteliai alkoholinių gėrimų. Padaryta 2100 litų turtinė žala.

Sumušė sugyventinis
Liepos 12 dieną, apie 13 val., Kidulių gyventoją I. R. sumušė sutuoktinis. Jis, rankomis suduodamas smūgius į įvairias kūno vietas, sumušė savo žmoną, kuriai Šakių ligoninėje nustatyti kūno sumušimai. Po apžiūros, I. R. išleista gydytis į namus.
 
Pasisavino pinigus
Liepos 13 dieną gautas piliečio J. B., gyvenančio Striūpų kaime, Šakių seniūnijoje, pareiškimas, kad liepos 4 dieną, apie 10 val., dukterėčios A. Š. vardu iš „Elektromarkt“, AB TEO ir UAB „Bitė Lietuva“ paimta prekių ir suteikta paslaugų už 4818 litų.

Sumušė
Liepos 14 dieną, apie 17 val., Gelgaudiškio miestelyje, automobilių stovėjimo aikštelėje, iš matymo pažįstamas vyriškis, keturiais-penkiais rankos smūgiais į veido sritį sužalojo pilietį R. B., gyvenantį Daukantiškių kaime, Gelgaudiškio seniūnijoje. Šakių ligoninės priėmimo skyriuje R. B. buvo nustatyti sužalojimai. Suteikus medicininę pagalbą, nukentėjusysis išleistas į namus.

Liepos 15 dieną, 12.39 val., Šakių rajono PK gavo pranešimą iš Šakių ligoninės priėmimo skyriaus, kad kreipėsi D. S., gyvenantis Voniškių kaime, Plokščių seniūnijoje. Jam diagnozuoti sužalojimai. Pirminiais duomenimis, D. S. Kaune sumušė nepažįstami asmenys. Jis paguldytas gydymui į chirurginį skyrių.

Rastas lavonas
Liepos 14 dienos vakarą, apie 21 val., Kisielių kaimo ribose, Plokščių seniūnijoje, lauko keliuke, apie 100 metrų nuo savo namų rastas piliečio A. K. lavonas, kurį aptiko kaimynė. Apžiūros metu smurto žymių nerasta. Apklausos metu, velionio kaimynė nurodė, kad paskutinį kartą A. K. matė liepos 13-ąją, apie 20 val., pravažiuojantį pro jos sodybą su arkliu, kurį be važnyčiotojo rado kaimynai liepos 14-osios rytą.

Rastas sprogmuo
Liepos 14 dieną, 10.06 val., gautas pranešimas iš VSAT Šilgalių užkardos budėtojo, kad Juškakaimio kaime, kasant tvenkinį, rastas daiktas, panašus į nuo karo laikų užsilikusį sprogmenį. 10.13 val. buvo įvestas planas „Skydas“. 122 mm kalibro sviedinį vietoje sunaikino Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.