Kriminalai (2012-09-18)

Pradūrė padangas
Rugsėjo 11 dieną Šakių PK gavo Duobiškių kaimo, esančio Šakių seniūnijoje, gyventojos K. M. pareiškimą, kad ji tos pačios dienos vakarą, 18.30 val., pastebėjo, kad yra pradurtos visos jai priklausančio automobilio „Audi A6“ padangos. Padaryta 1 000 litų žala.

Rugsėjo 16 dieną Šakių PK gavo gelgaudiškiečio R. J., pareiškimą, kad tą pačią dieną, apie 9.30 val., jis pastebėjo, jog yra pradurtos trys jam priklausančio automobilio „Audi 80“ padangos. Automobilis stovėjo Suvalkiečių gatvėje, Gelgaudiškyje. Padaryta 300 litų turtinė žala, turtas nedraustas, signalizacija įrengta nebuvo.

Pavogė
Rugsėjo 12 dieną Šakių PK gavo Šilininkų kaimo, esančio Slavikų seniūnijoje, gyventojos S. T. pareiškimą, kad rugsėjo 11 dieną, apie 13 val., ji pastebėjo, kad, atstūmus gyvenamojo namo langą, buvo patekta į vidų ir pavogti mobiliojo ryšio telefonai – Nokia 2600 ir Samsung GT-E1081T bei juvelyriniai dirbiniai. Padaryta 938 litų turtinė žala.

Rugsėjo 13 dieną į Šakių PK paskambinusi šakietė L. B. pranešė, kad 8 val. ryto ji pastebėjo, jog iš Šaulių gatvėje esančio daugiabučio namo kiemo pagrobtas automobilis VW Passat. Padaryta 7 000 litų turtinė žala. Turtas nedraustas.
 
Apkaltino ir išreikalavo
Rugsėjo 12 dieną, apie 11 val., Giedručių kaimo, esančio Šakių seniūnijoje gyventojui A. B., iš matymo pažįstami jaunuoliai pasakė, kad jis pavogė jų pažįstamo asmens dviratį ir liepė už tai atsiskaityti, kad jie nepraneštų policijai. Todėl A. B. paėmė iš „Swedbank“ banko 740 litų greitąjį kreditą, iš salono „Bitė“ mobilųjį telefoną „Blackberry“ su dvejų metų sutartimi, iš parduotuvės „Elektromarkt“ išsimokėtinai mobilųjį telefoną „Nokia“ ir televizorių „Samsung“, o po to šiuos daiktus ir pinigus atidavė minėtiems jaunuoliams. Padaryta turtinė žala tikslinama.

Pavogė alkoholio ir mėsos
Rugsėjo 14 dieną Šakių rajono PK gavo UAB „Norgauda“ apsaugos darbuotojo R. D. telefoninį pranešimą apie vagystę, kad rugsėjo 14 dieną, 2.14 val., UAB „Norgauda“ apsaugos darbuotojas R. D., atvykęs prie parduotuvės „Aibė“, esančios Draugystės g., Lekėčiuose, Šakių rajone, pastebėjo, kad išmuštas pagrindinio įėjimo plastikinių durų stiklo paketas ir numušta metalinių grotų pakabinama spyna. Atvykusi UAB „Gulbelė“ Lekėčių parduotuvės „Aibė“ vedėja Ž. V., pastebėjo, kad iš parduotuvės prekybos salės pagrobta įvairių alkoholinių gėrimų ir mėsos gaminių. Dėl vagystės padaryta turtinė žala tikslinama, turtas draustas, parduotuvę saugo UAB „Norgauda“.  

Bandė įsilaužti
Rugsėjo 13 dieną, apie 20 val., pilietė S. B., gyvenanti Valenčiūnų kaime, Kidulių seniūnijoje, pastebėjo, kad bandyta išlaužti į UAB „Šakių Nemunas“ priklausančios parduotuvės, esančios Jotijos gatvėje, Valenčiūnų kaime, duris, tačiau į parduotuvės vidų nepatekta. Padaryta turtinė žala šiuo metu yra tikslinama.

Apgavo

Rugsėjo 13 dieną šakietis A. M., radęs internetiniame skelbimų portale „autogidas.lt“ skelbimą apie parduodamą 2007 metų laidos automobilį TOYOTA AVENSIS, susitarė dėl jo pirkimo ir asmeniui, prisistačiusiam D. B. vardu, į jo nurodytą sąskaitą pervedė 1000 litų. Vėliau paaiškėjo, kad minėtas skelbimas buvo melagingas. Dėl nusikaltimo buvo padaryta 1000 litų turtinė žala.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.