Išėjo į laisvę ir vėl nusikalto

Rugsėjo 6 dieną Šakių rajono apylinkės teismas priėmė nuosprendį įsilaužimo į svetimą garažą ir automobilio dalių vagystės byloje. Kaltinamasis T.B. nubaustas devynių mėnesių laisvės atėmimo bausme,  įpareigojant atlyginti nukentėjusiajam R.R. turtinę žalą.

Praėjusių metų gruodžio mėnesio pabaigoje kaltinamasis T.B., išdaužęs lango stiklą, įsibrovė į svetimą garažą, iš kurio pavogė keletą automobilio „Renault 19“ dalių, savininkui R.R. padarydamas 500 Lt turtinę žalą. Kaltinamasis T.B. nurodė, kad, pardavęs pavogtus daiktus, už juos gavo 700 Lt.  Kadangi jis gavo 200 Lt didesnę sumą nei prašomas priteisti nukentėjusiojo R.R. ieškinys, šie pinigai yra konfiskuotini. Savo kaltę visiškai pripažinęs vyriškis gailėjosi savo poelgio ir pasižadėjo R.R. atlyginti nuostolius dirbdamas pataisos namuose.

Skirdamas bausmę kaltinamajam T.B., Šakių rajono apylinkės teismas pirmiausiai atsižvelgė į nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį – padarytas apysunkis tyčinis nusikaltimas. Be to, bylos duomenys patvirtino, kad kaltinamasis nusikalstamas veikas padarė praėjus vos keliems mėnesiams po išėjimo iš bausmės atlikimo vietos, kur buvo patekęs už tyčinius nusikaltimus, todėl jo teistumas dar neišnykęs. Toks asmuo vadinamas recidyvistu.

Šakių rajono apylinkės teismas T.B. pripažino kaltu ir skyrė jam devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, įpareigojant atlyginti R.R. padarytą turtinę žalą – 500 Lt, ir konfiskuojant iš nusikalstamos veikos gautus 200 Lt.
Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, paduodant apeliacinį skundą Šakių rajono apylinkės teisme.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.