Kriminalai (2012-09-28)

Aktyviai veikė ilgapirščiai
Rugsėjo 19 dieną nuo lekėtiškiui S. J. priklausančio automobilio „VW Golf“,  kuris stovėjo prie vietinės reikšmės keliuko šalia O. M. sodybos, esančios Šakių gatvėje, Lekėčiuose, dingo automobilio keturi ratai su lietais ratlankiais ir vasarinėmis padangomis. Automobilio savininkui padaryta 500 Lt turtinė žala.

Rugsėjo 19 dieną pastebėta, jog vagys įsisuko į UAB „Šakių vandenys“ priklausančią Baltrušių vandenvietės teritoriją. Dingo trijų tvorų dalių metaliniai rėmai ir trys metaliniai stulpai. Bendrovei „Šakių vandenys“ padaryta 300 Lt turtinė žala.

Rugsėjo 20 dieną šakietis G. G., gyvenantis Jaunystės tako gatvėje, pasigedo dviračio, buvusio neužrakintoje daugiabučio namo bendroje rūsio patalpoje. Vyriškis patyrė 500 Lt nuostolį.

Rugsėjo 13 dieną pastebėta, jog vagys pasikėsino į elektros apskaitos dėžę, esančią Baltrušių kaime. Pavogta elektros skaitiklis G3E.144.320.C11,  įvadinis automatas ir 0,4 kV elektros kabelis. AB „Lesto“ padaryta 1017,78 Lt turtinė žala.

Rugsėjo 20 dieną vagys įsibrovė į šakietės T. K., gyvenančios V. Kudirkos gatvėje, butą. Iš buto ilgapirščiai išsinešė 120 Lt įvairiomis kupiūromis.
 
Rugsėjo 13 dieną Lukšių seniūnas V. C. policijai pranešė, kad iš Zyplių dvaro sodybos centrinio pastato dingo 16 vnt. autentiškų senoviškų grindinio plytelių. Padaryta 150 litų turtinė žala.

Rugsėjo 21 dieną Kudirkos Naumiesčio gyventoja R. B., gyvenanti Kranto gatvėje, pastebėjo, kad jai priklausančiame nerakintame gyvenamajame name, iš virtuvinės spintelės stalčiuje buvusios piniginės dingo 70 Lt ir „Swedbank“ elektroninė kortelė bei greta stalčiuje buvę 550 Lt.

Rugsėjo 21 dieną kaunietė A. M., atvykusi į jai priklausančią negyvenamą sodybą, esančią Lepšių kaime, Lukšių seniūnijoje, rado išlaužtas pirties duris. Iš pirties vagys išnešė elektrinį vandens šildytuvą, hidroforą, kampinį šlifuoklį, kepsninės įrankių rinkinį, elektrinį virdulį, įrankių dėžę su įrankiais. Savininkei padaryta 3000 Lt turtinė žala.

Vogė
Rugsėjo 24 dieną Šakių seniūnijos Gotlybiškių kaimo gyventoja M. Š., gyvenanti Mokyklos gatvėje, grįžusi namo pastebėjo, jog buvo patekta į jai priklausantį gyvenamąjį namą. Padaryta turtinė žala tikslinama, signalizacija įrengta nebuvo, turtas nedraustas.

Rugsėjo 21 dienos vakare šakietis Š. Š., gyvenantis Kęstučio gatvėje, pastebėjo, kad apibraižytas daugiabučio namo kieme stovėjęs jo automobilis „Audi 80“. Padaryta 1600 Lt turtinė žala.

Sulaikytas su narkotinėmis medžiagomis

Rugsėjo 22-osios vidurnaktį pasienio apsaugos Pagėgių rinktinės sargybų skyriaus pareigūnai Vytauto gatvėje, Kudirkos Naumiestyje, sulaikė Naumiestietį M. B. Jis su savimi turėjo cigarečių „KENT“ pakelį, kuriame buvo žalsvos spalvos augalinės kilmės medžiagos. Tai galimai yra psichotropinės ar narkotinės medžiagos.

Apgadino kapus

Rugsėjo 19 dieną Šakių rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tyčinio kapų nuniokojimo. Apie Plokščių kaimo kapinėse esančių senelių apgadintus kapus policiją informavo marijampolietė A. B. Kaip tikino moteris, kapas tyčia sugadintas, padaryta 1000 Lt turtinė žala.

Nukentėjo
Rugsėjo 23 dienos vakare į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių buvo pristatytas Kriūkų seniūnijos Padainių kaimo gyventojas E. R., (gim. 1961 m.). Tolimesniam gydymui vyriškis išvežtas į Kauno klinikas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.