A.Tarnauskas: „Nors cukrainė „Laimė“ atidaryta moterims, tačiau tiks ir vyrams...“

laimeAsta GVILDIENĖ
 
Pagaliau išsipildė šakiečių svajonė. Duris atvėrė ilgai laukta cukrainė. Vos įkėlęs koją supranti – tai tikras saldumynų rojus. Akys raibsta nuo čia pat vietoje kepamų pyragėlių, tortų, bandelių ir kitokių skanumynų gausos. Nosį kutena itališkos kavos kvapas. Kartą užsukus, čia norisi ir vėl sugrįžti. Kol šakiečiai ir miesto svečiai viską išragaus, praeis ne vienas mėnuo.  
 
Nuotr. Duris atvėrusi cukrainė „Laimė“ – vieta, kurioje gali pasijausti kaip Paryžiuje - atsigerti puikios kavos ir suvalgyti tikrą sviestinį kruasaną.
 
Pradėdami dieną cukrainėje „Laimė“ puodeliu kavos su tikrų tikriausiu prancūzišku kruasanu ar šokoladiniu pyragėliu, galime būti tikri, kad šis ritualas suteiks mums didelį malonumą. Tada pradedi svarstyti, kava ir šokoladas - narkotikas ar laimės hormonas? Čia kiekvienas kalba už save. Tačiau tikriausiai niekas nedrįs ginčytis, kad jų paragavus laimė „migruoja“ į smegenis, kur pradeda gamintis hormonai, atsakingi už gerą nuotaiką ir gyvenimo džiaugsmą. Kiekvienas sutiks, kokia svarbi paprasta žmogiška laimė. Todėl, matyt, ne veltui cukrainė ir buvo pavadinta „Laimės“ vardu. Tokį sprendimą vienbalsiai priėmė jos savininkas Arūnas Tarnauskas kartu su čia  dirbančiu personalu. Cukrainėje sukurtos septynios naujos darbo vietos, daugiausiai rajono jaunimui.

Paklaustas, kaip kilo idėja Šakiuose įkurti „Laimę“, jos savininkas atsakė labai paprastai – norėjosi tokios vietos, kur būtų galima pasijausti, kaip Paryžiuje – atsigerti geros kavos ir suvalgyti tikrą sviestinį kruasaną. Šiandien tokią galimybę čia turime. Jo nepalyginsi su prekybos centre nusipirktu kruasanu. Paragavus supranti, koks didelis tarp jų skirtumas.  

Cukrainėje siūlomi skanumynai kepami čia pat vietoje. Pro nišą galima stebėti visą jų kepimo procesą. Toks sprendimas priimtas ne atsitiktinai. Klientas turi matyti, kaip pagaminta bandelė atkeliauja tiesiai ant jo stalo. Šiandien čia galima paragauti 60 skirtingų rūšių tortų, pyragėlių, bandelių, pagamintų pagal unikalias receptūras. Juos galima nusipirkti ir išsinešimui, užsisakyti įvairioms šventėms. „Mūsų konditeriai padės namuose susikurti ypatingą šventę ir išpildyti visas klientų fantazijas“, - patikino A. Tarnauskas.

Cukrainėje galima paragauti net šešių rūšių bene skaniausios Šakiuose itališkos „Kimbo“ kavos, kurią cukrainės darbuotojoms teko mokytis gaminti pagal visus reikalavimus ir taisykles, aukščiausia kokybe pasižyminčių „Nestle“ ledų, akimirksniu pagaminamų pieniškų ir vaisinių kokteilių, rankų darbo saldainių. Kiekvienam pagal skonį ir pagal įsitikinimus. Kas bijo priaugti svorio, gali rinktis mažiau kaloringą pyragėlį, kas ne -  ragauti viską iš eilės. Norintys rimčiau užkąsti, čia ras įvairiausių salotų, užtepėlių, užkandėlių, itališkos duonos su džiovintais pomidorais, o ateityje net ir sušių. Tai gera naujiena japoniškų patiekalų gurmanams - nereikės sušių ieškoti didmiesčiuose. Jų ras ir arčiau namų. „Tad nors cukrainė „Laimė“ atidaryta moterims, tačiau tiks ir vyrams“, - juokavo jos savininkas.

„Nors šios įkurtuvės ir kainavo labai didelius pinigus - reikėjo atvesti dujas, įrengti specialią vėdinimo sistemą, kondicionierius, kurie tikriausiai niekada taip ir neatsipirks,  tačiau ateina laikas, kai pradedi galvoti ir apie altruizmą. Tikimės, kad cukrainės atidarymas į mūsų kasdienį gyvenimą įneš daugiau estetikos, grožio, kultūros ir net edukacijos, - atviravo A. Tarnauskas. -  Mūsų iššūkis – išlaikyti aukštą kokybę, savo susikurtą įvaizdį, išskirtinumą, kad čia gali rasti tai, ko niekur kitur negausi.“