Verslą plėtoja jau dvidešimtmetį

vitresaAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Kai aplink tik ir girdime apie mažėjantį gyventojų skaičių, apie vis užsidarančias įmones, mokyklas, kitas įstaigas ar jų skyrius, galima pasidžiaugti tais, kurie iš paskutiniųjų stengiasi išsilaikyti bei siekia geriausių rezultatų.

Nuotr. Česlovas Bacevičius pasakojo, jog per dvidešimt įmonės gyvavimo metų būta visko, tačiau dabar darbuotojai tarsi vienas kumštis – stengiasi ir dirba, kad patenkintų užsakovų poreikius.

Stengiasi, kiek įmanydami

Gelgaudiškyje įsikūrusios plastikinius langus, duris, vitrinas, žiemos sodus iš plastiko projektuojančios bei gaminančios UAB „Vitresa“ direktorius Česlovas Bacevičius įmonės įkūrimą prisimena kaip šiandien. „Vitresa“ įkurta 1996 m. birželio mėn. 6 d., tačiau veiklą pradėjo gerokai anksčiau, dar 1994 m.  Tada įmonė buvo tarptautinio Lietuvos ir Šveicarijos statybos akcinės firmos koncerno plastikinių langų, durų ir vitrinų gamybos padalinys, kuris gamino produkciją ir tiekė ją Nepriklausomų Valstybių Sandraugos šalims.

Č. Bacevičius neslėpė, jog įmonėje būta ir pakilimų, ir nuosmukių. Šiuo metu „Vitresoje“ dirba šeši darbuotojai, nors buvo laikas, kai jų buvo net šešiolika.

„Taip, darbuotojų turėjome daugiau, tačiau, į Lietuvą atėjus ekonominei krizei, ji palietė ir mus. Nors ir sumažėjome, tačiau stengiamės, kad mūsų klientai gautų geriausias paslaugas, o mūsų gaminiai pateisintų visus jų lūkesčius“, – pasakojo „Vitresos“ direktorius.

Gamina patys

Kaip vieną didžiausių įmonės pranašumų būtų galima įvardinti tai, jog langai gaminami čia pat įmonėje, o ne perparduodami įsigijus iš kitų gamintojų. Č. Bacevičius neslepia, jog tai smarkiai išaugina pagaminimo kaštus, tačiau svarbiausia – kokybė, kuria klientai tikrai negali skųstis.

„Žinojau, kad, pasirinkus kokybę, mūsų gaminiai bus brangesni. Tikrai būna ir taip, jog į mūsų įmonę atvykę įsigyti langų ar kitų gaminių sudvejoja, tačiau aš jų pasiteirauju, ko jie nori – mažos kainos ar geros kokybės. Reikia suprasti, jog dėsnis „pigu ir kokybiška“ šioje srityje negalioja. Pas mus užsisakę langus ar duris žmonės nesigaili, parekomenduoja ir savo pažįstamiems, reklama sklinda iš lūpų į lūpas. O ką išloštume pasirinkę pigesnį variantą? Manau, kad tik antireklamą ir klientų praradimą“, – atvirai kalbėjo direktorius.

Beje, itin didelis profilių asortimentas ir solidi langų bei durų gamybos patirtis įmonei leidžia prisitaikyti prie įvairių šalių klimato sąlygų ir nacionalinio architektūros stiliaus. Nuo 1994 m. įmonė pagamino tūkstančius plastikinių langų ir durų. „Vitresos“ gaminiai keliauja ne tik į rajoną, kitus Lietuvos miestus, bet ir į užsienio šalis – Norvegiją, Švediją, Vokietiją. Beje, dar vienas užsakovams labai svarbus rodiklis – greitas pagaminimo laikas. Direktoriaus teigimu, ekstra atveju užsakymą galima įvykdyti per kelias darbo dienas.

Naujiena prekyboje

Tai, kad įmonė nestovi vietoje, ieško inovatyvių sprendimo būdų bei mąsto, kaip dar geriau patenkinti pirkėjų lūkesčius, rodo ir pristatomos naujienos. Pavyzdžiui,  jau dabar galima užsisakyti plastikines stumdomas balkonų sistemas. Č. Bacevičius papasakojo apie šios sistemos privalumus.

Visų pirma ši sistema yra net du kartus šiltesnė už aliumines stiklinimo sistemas, antra – stumdomoji sistema sukurta taip, kad niekada neužšals šaltuoju metų laiku. Galiausiai – būsite apsaugoti, nes įsirengus šią sistemą neįmanoma įsilaužti iš lauko pusės. Tuo nepasižymi kitos analogiškos sistemos. Direktoriaus teigimu, jau yra žmonių, kurie užsisakė šią stumdomą sistemą ir rezultatu yra labai patenkinti. Beje, visos plastiko detalės gali būti laminuotos spalvotomis ir medžio imitacijos PVC plėvelėmis iš vienos arba abiejų pusių.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.