Padės steigti viešąją įstaigą

inesa vsiKai parašėme, jog Sintautuose užsiimanti labdara Inesa Viliūšienė norėtų įsteigti Viešąją įstaigą (VšĮ), tačiau neturi finansinių galimybių, ją susirado ir pagalbą pasiūlė Šakių verslo informacijos centras (VIC).

Nuotr. Visus VšĮ steigimo dokumentus Inesai Viliūšienei paruoš Šakių verslo informacijos centras.

Šakių VIC padės įregistruoti įstaigą ir parašys projektą steigimo išlaidų kompensavimui. Pačiai I. Viliūšienei tereikės įsigyti elektroninį parašą, kad galėtų patvirtinti registracijos adresą. „Labai patiko šiltas ir malonus bendravimas centre“, – sakė I. Viliūšienė.
 
Moteris teigia, kad VšĮ steigs, nes nori, kad jos labdaringa veikla būtų oficialiai įteisinta.

„Įsteigus VšĮ turėsim paramos gavėjo statusą, turėsim teisę gauti 2 proc. pajamų mokestį, galėsim būti įtraukti į Šakių rajono socialinių paslaugų tinklą –  galėsim labiau padėti šeimoms“, – sakė I. Viliūšienė.

Viešoji įstaiga yra vienintelė iš ne pelno siekiančių organizacijų, kuri gali vykdyti ūkinę komercinę veiklą. Tai pelno nesiekiantis ribotos civilinės atsakomybės viešasis juridinis asmuo, kurio tikslas yra tenkinti viešuosius interesus vykdant švietimo, mokymo ir mokslinę, kultūrinę, sveikatos priežiūros, aplinkos apsaugos, sporto plėtojimo, socialinės ar teisinės pagalbos, kitokią visuomenei naudingą veiklą.

„Žinoma, uždirbus pajamų iš ūkinės-komercinės veiklos atsiranda prievolė mokėti pelno mokestį“, – teigė verslo informacijos centro darbuotoja. Kiti viešosios įstaigos privalumai, anot jos, yra tai, kad ji turi ribotą civilinę atsakomybę, dalininkų asmeninis turtas yra atribotas nuo viešosios įstaigos turto. Be to, nenustatytas minimalus pradinis kapitalas, viešoji įstaiga finansavimą gauna iš dalininkų įnašų, dotacijų, tikslinių įnašų (pvz., parama konkrečiam renginiui), pajamų iš ūkinės veiklos ir kito finansavimo (pvz., 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.