Pusšimtis pieno gamintojų sumažins pieno gamybą

57 rajono pieno gamintojai per artimiausius tris mėnesius norėtų susimažinti gamybos apimtis ir gauti 66 tūkst. 80 eurų Europos Sąjungos (ES) paramos. Tai jie gali daryti pagal liepą Europos komisijos (EK) paskelbtą 150 mln. eurų paramos paketą gamintojams, norintiems savarankiškai sumažinti pieno gamybą.

Paraiškos pirmajam etapui turėjo būti pateiktos iki rugsėjo 23 d. Rajono žemės ūkio skyriaus vedėja Irena Žemaitienė sakė, jog paraiškas pateikė 57 gamintojai iš 358 atitinkančių reikalavimus (2015 m. spalio–gruodžio mėnesiais pateikė virš 3 tonų ir 2016 m. liepos mėnesį statė pieną).
 
Paramą jie gaus už spalio–gruodžio mėnesiais sumažintą pieno gamybą lyginant su pernai metų tuo pat laikotarpiu. I. Žemaitienės duomenimis, pateikusieji paraiškas žada gamybą sumažinti 472 tonomis. EK už vieną toną nepagaminto pieno mokės 140 eurų, tačiau ši suma gali būti sumažinta, jei paraiškų skaičius visoje ES bus labai didelis.

Žemės ūkio ministerijos Maisto pramonės skyriaus vedėja Lilija Tepelienė informavo, kad iš viso beveik 2 tūkst. Lietuvos pieno gamintojų per artimiausius tris mėnesius norėtų sumažinti gamybos apimtis ir gauti 1,77 mln. eurų ES paramos. L. Tepelienė pridūrė, kad visos paraiškos jau yra perduotos EK. Liepos viduryje EK pristatė 500 mln. eurų paramos paketą pieno gamintojams paremti: 150 mln. eurų skirta savarankiškai gamybą mažinantiems ūkininkams, o dar 350 mln. eurų – tiesioginė parama pienininkams. Lietuva iš 350 mln. eurų jau gavo 13,3 mln. eurų tiesioginės paramos, o Vyriausybė praėjusią savaitę skyrė dar tiek pat. Bendra 26,6 mln. eurų parama turėtų būti pradėta mokėti spalio pradžioje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.