Medžiotojų ir žvejų bendruomenė minėjo Šv. Huberto dieną

huberto diena
Nuotr. LMŽD pirmininko pavaduotojas Egidijus Bukelskis (dešinėje) Medeinės medalį įteikė medžiotojui bei Šakių miškų urėdijos urėdui Sigitui Tamošaičiui.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Švęsti Šv. Huberto – medžiotojų globėjo – dieną (ji minima lapkričio 3 d.) rajono medžiotojai ir žvejai rinkosi net dvi dienas: praėjusio ketvirtadienio vakarą rajono būrelių ir klubų medžiotojai šią dieną minėjo Šakių evangelikų liuteronų bažnyčioje, o penktadienio vakarą Šakių medžiotojų ir žvejų draugija pakvietė visus į medžiotojų šventę Sintautuose.

Minėjimas Šakių evangelikų liuteronų bažnyčioje prasidėjo medžioklės šaukiniais, kuriuos atliko Vilniaus pučiamųjų medžioklinių ragų klubo „Tauro ragai“ kvartetas. Susirinkusius medžiotojus ir jų artimuosius pasveikino Lietuvos evangelikų liuteronų vyskupas Mindaugas Sabutis, kuris kvietė dėkoti Dievui, kad jis leidžia jau aštuntą kartą susirinkti visus draugėn. Kvietė maldoje prisiminti tuos, kuriuos Viešpats pašaukė amžinybėn.

„Šiandien mes galime prisiliesti prie gyvosios gamtos, stebėti gyvūnijos pradžią ir pabaigą. Viskas Dievo ir žmonių rankose. Prisiliesdami prie gamtos, naudojamės ja ir galime džiaugtis ja. Nepamirškime ištarti ačiū Viešpačiui už šią dovaną, už šią dieną, akimirką, už šį pasaulį. Linkiu Dievo artumo“, – kalbėjo vyskupas M. Sabutis.

Po šv. Mišių į rajono medžiotojus kreipėsi Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos (LŽMD) vadovas, Seimo narys Bronius Bradauskas, kuris sakė, kad medžioklė tai reguliavimas.

„Esame pašaukti, kad atliktume kiekvienas savo vaidmenį šioje žemėje. Mūsų siekis yra puoselėti, saugoti gamtą ir, be abejo, reguliuoti tuos gamtos procesus, kurie užtikrintų subalansuotą vyksmą gamtoje. Medžiotojų draugija tą uždavinį atlieka gerai. Dėkoju visiems medžiotojams už tą kruopštų, atsakingą darbą. Dar vienas palinkėjimas šakiečiams, kad nebūtų dviejų medžiotojų švenčių Šakiuose“, – sakė Seimo narys.

Pasirodo, vidiniai medžiotojų bendruomenės nesutarimai privertė atsiskirti rajono būrelių ir klubo medžiotojus, tad ir švenčia bei į susibūrimus jie renkasi atskirai.

Medeinės medalį B. Bradauskas įteikė medžiotojų klubui „Ragas“ nariui Juozui Daineliui, LMŽD padėkos raštus „Pavingrupio“ medžiotojų klubo vadovui Jauniui Stonkui, Baltkojų medžiotojų būrelio vadovui Romui Dabrilai ir Griškabūdžio medžiotojų būrelio vadovui Raimundui Petrui Puskunigiui.

Šventėje dalyvavo Troškūnų Švč. Trejybė parapijos (Anykščių r.) klebonas Saulius Filipavičius, tai iš jo šakiečiai perėmė šv. Huberto šventės idėją. Klebonas susirinkusiems kalbėjo, kad prieš tūkstantį metų šv. Hubertas atliko nuostabius darbus gamtoje, linkėjo, kad priimtume Dievo dovanas su didžiule atsakomybe, dideliu jautrumu.

Penktadienio vakarą medžiotojų šventė prasidėjo šv. Mišiomis Sintautų Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje, kur pamaldas už visus medžiotojus laikė klebonas Donatas Rolskis.

Šventė tęsėsi Sintautų kultūros centre, kur susirinkusius apie 200 rajono draugijai priklausančių medžiotojų bei žvejų su šeimomis pasveikino naujai išrinktas Šakių medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas (Šakių MŽD) Algimantas Glikas. LMŽD pirmininko pavaduotojas Egidijus Bukelskis tarybos pirmininko B. Bradausko vardu Patrimpo medaliu apdovanojo žveją Gintą Linertą (Lukšiai). Medeinės medaliai atiteko Jauniui Stonkui (Pavingrupiai), Rolandui Bakanauskui (Sintautai), Sigitui Tamošaičiui (Šakiai) ir Viktorui Sluoksnaičiui (Gerdžiūnai). LŽMD padėkos įteiktos Arūnui Stravinskui (Slavikai), Giedriui Sederevičiui (Sudargas) ir Irmantui Kančiui (Jankai). Seimo nario Mindaugo Basčio padėkos atiteko Jonui Meištui (Janukiškiai) ir Gintautui Buragai (Griškabūdis). Rajono meras Juozas Bertašius padėkos raštus įteikė Virginijui Rekešiui (Baltkojai), Romui Šepučiui (Plokščiai) ir Česlovui Milkaičiui (Lukšiai), taip pat meras pareiškė padėkas Antanui Matijošaičiui (Šakiai), Virginijui Tirlikui (Baltkojai), Vytautui Stepšiui (Gelgaudiškis), Ramūnui Kaunui (Šakiai) ir Ramūnui Keraičiui (Lekėčiai). Šakių MŽD padėkas A. Glikas įteikė Juozui Jakaičiui (Sintautai) ir Juozui Kasperavičiui (Plokščiai).

Šakių medžiotojų ir žvejų draugijai priklauso 569 medžiotojai, tarp jų – 11 moterų, kurioms šventės metu buvo įteikta po rožės žiedą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.