Pro akis nepraslydo kultūros centro rekonstrukcija

skaizgirys renovacija
Nuotr. Pastabų ir klausimų statybininkams dėl rekonstruojamo kultūros centro tarybos narys Tomas Skaizgirys (kairėje) turėjo dar Šakiuose viešint Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui. Tuomet statybos darbų vadovo Romo Petrulionio atsakymai jo neįtikino, tad penktadienį klausimai buvo išdėstyti viešai.

Gintarė MARTINAITIENĖ  

Jau ankstesniame laikraščio „Draugas“ numeryje užsiminėme, kad savivaldybės tarybos nariui Tomui Skaizgiriui užkliuvo rekonstruojamas Šakių kultūros centras. Jis penktadienį vykusio tarybos posėdžio metu Regioninės plėtros skyriaus vedėjui bei projekto vadovui Vitui Girdauskui pateikė ne vieną nepatogų klausimą, į kuriuos jis turės atsakyti.  

Kaip iš tribūnos kalbėjo T. Skaizgirys, apžiūrėdamas rekonstruojamą Šakių kultūros centro pastatą, jis atkreipė dėmesį į fasado nelygumus, matomus pastato pagrindinio įėjimo pusėje.

„Kadangi matytas vaizdas atrodė labai neestetiškai, nusprendžiau pasiteirauti šalimais vaikščiojusio darbuotojo, tikriausiai darbų vykdytojo, nuomonės dėl mano matytų nelygumų. Labai nustebau, kai man buvo paaiškinta, kad kitaip padaryti nėra įmanoma“, – prisiminė tarybos narys.

Suabejojęs šiuo teiginiu jis neoficialiai kreipėsi į statybų srityje dirbančius specialistus, „kurie paaiškino, kad toks atsakymas yra labiau nei absurdiškas ir leidžia manyti, kad kultūros centro rekonstrukcijai vadovauja nekompetentingi asmenys, o darbus atlieka mažai kvalifikuoti darbininkai“.

Todėl posėdžio metu tarybos narys viešai kreipėsi į Regioninės plėtros skyriaus vedėją V. Girdauską, kuriam savivaldybės administracija yra pavedusi koordinuoti Šakių kultūros centro pastato rekonstrukcijos projekto įgyvendinimą, kad šis atsakytų į kelis klausimus. Tarybos narys klausė, ar normalu, kad statybos techninis prižiūrėtojas nuo statybos pradžios iš apytiksliai 20 oficialių susirinkimų dalyvavo tik penkiuose. Ar normalu, kad per beveik dvejus metus buvo suorganizuota tik 20 susirinkimų? Ar asmeniškai V. Girdauskas teikęs pastabų rangovui dėl darbų kokybės, terminų ar projekto apimčių? Jei taip, kokiu būdu? Ar atliekami darbai atitinka viešojo pirkimo užduotį ir projekte numatytas darbų apimtis? Taip pat T. Skaizgirys teiravosi apie atliktus darbus, sumas ir pan. Be to, klausė V. Girdausko nuomonės, ar šis mano, kad atsakingai ir pakankamai atstovauja Šakių rajono gyventojų viešajam interesui, koordinuodamas Šakių kultūros centro pastato rekonstrukcijos projekto įgyvendinimą. Paprašęs ir susirinkimų protokolų bei kitų dokumentų, T. Skaizgirys ragino į visus klausimus atsakyti raštu.

V. Girdauskas sakė į pareiškimą reaguojantis ramiai ir patikino – „taip yra, kai mato dramblio koją, o ne dramblį“. Pasak jo, jei visi dirbtų taip, kaip „Rūdupis“, tai ko reiktų. Be to, ankstesnę savaitę objektą apžiūrėjo ir priekaištų neturėjo Kultūros ministerijos atstovai. V. Girdauskas kalbėjo, kad dramatizuoti nėra ko, objektas dar nepriduotas, tad jei kas negerai, bus pataisyta.

„Reikia pasižiūrėti, kaip ten prieš saulę atrodo, kai kur pasilaupę, reikės perdažyti, tai čia darbiniai reikalai“, – komentavo V. Girdauskas.

Pasak jo, kitame tarybos posėdyje tarybos nariui bus atsakyta į kylančius klausimus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.