Sukakties proga – didžiausias dėmesys įstaigoje dirbantiems

laidotuviu namai30
Nuotr. Darnus, kvalifikuotas kolektyvas faktiškai nesikeičia nuo įmonės įkūrimo pradžios, o darbuotojai nuolat siekia palengvinti artimųjų netekusių žmonių rūpesčius.


Gintarė MARTINAITIENĖ

UAB „Šakių laidotuvių namai“ praėjusią savaitę paminėjo 30 metų veiklos sukaktį. Per tiek laiko daug kas keitėsi – įmonė plėtėsi, užsitarnavo stabiliai dirbančios vardą. Visgi direktorė Janė Dėdinienė daugiausiai dėkingumo žodžių skyrė darbuotojams, vadindama juos didžiausiu turtu. Vadovė įsitikinusi:  jei ne sąžiningai, darbščiai čia triūsiantys žmonės, tai ir įmonė nepasiektų tokių rezultatų.

Pagal individualų architekto Rimvydo Kaikario projektą ritualinių paslaugų kompleksas su viena šarvojimo sale buvo pastatytas ir duris pirmiesiems lankytojams atvėrė 1987 m. rugpjūčio pirmąją. Pirmaisiais veiklos metais UAB „Šakių laidotuvių namai“ paslaugomis pasinaudojo 12 klientų, dar po metų – 32, o štai pernai įmonė atliko beveik 200 laidojimų. Kasmet populiarėja ir kremavimo paslaugos. Šiuo metu įmonėje dirba 15 darbuotojų.

1993 m., rekonstravus patalpas, įruošta antra šarvojimo salė, 2004 m. – trečia. Antrasis pastato aukštas pritaikytas teikti maitinimo paslaugas. Žengiant koja kojon su gyvenimu darbai, kuriais siekiama atnaujinti pastatą, sukurti šiltą ir jaukią atmosferą tiek klientams, tiek darbuotojams, čia vyksta nuolat. Pasitelkiant savo įstaigos žmones buvo pastatytas priestatas, imtasi pagalbinio pastato rekonstrukcijos, pakeistas stogas, atnaujintas autoparkas, suremontuota laidojimo reikmenų parduotuvė, sutvarkyta aplinka... Galima dar vardinti ir vardinti, bet įmonės vadovė patikina, kad čia ne jos, o įmonėje dirbančių, nesikeičiančių žmonių darbštumo ir atsidavimo dėka.

„Didžiausias turtas – darbuotojai“, – sakė J. Dėdinienė, kreipdamasi į esamus bei buvusius darbuotojus.

Beje, būtent nedideliame būryje savų darbuotojų, artimiausių bičiulių ir nuspręsta paminėti šią solidžią sukaktį. Tiesa, prieš susibūrimą jaukioje laidojimo namų salėje Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje Slavikų klebonas Donatas Rolskis aukojo šv. Mišias. Po jų visi klausėsi klasikinės muzikos koncerto, kurį dovanojo kraštietė atlikėja Vismantė Vasaitytė (sopranas), taip pat Vaidas Bartušas (kontratenoras) bei Gražina Zalatorienė (fortepijonas).

Pasinaudodama šventės proga J. Dėdinienė darbuotojams įteikė padėkas ir apdovanojimus.

„Jūs esate geriausia komanda pasaulyje. Linkiu, kad visada norėtumėte eiti į darbą, o vakarais namo“, – gerų žodžių savo įstaigoje dirbantiems negailėjo vadovė.

Už sąžiningą darbą, atsidavimą, žmogišką šilumą padėkos raštais buvo apdovanoti Giedrius Sinkevičius, Tomas Striūpaitis, Galina Dumčiuvienė, Darius Talala, Ineta Grigaliauskaitė. Įstaigoje jau tapusi tradicija teikti ir specialias „Bitės“ nominacijas, vadinamuosius „Oskarus“. Šįkart jais įvertinti Vitalija Naujokaitienė ir Gintaras Kriaučiūnas. Iš viso šias nominacijas gavę penki darbuotojai.

„Tik moteris gali dirbti kelis darbus vienu metu. Ir dirbti bet kaip ji nemoka. Ir taip jau 30 metų“, – apie V. Naujokaitienę kalbėjo vadovė.

Kitus padėkos raštus skyrė rajono vadovas Edgaras Pilypaitis. Jie įteikti Nijolei Vaičiūnienei ir Liudui Naujokaičiui. Žinoma, nepamiršta ir „Laidotuvių namų“ direktorė, subūrusi darnų kolektyvą ir užtikrintai vedanti įmonę į priekį. Jai meras dėkojo už atiduotas jėgas, pastangas ir rūpestį, kad įstaiga pateisintų savo vardą, už sugebėjimą rasti išeitį iš įvairių situacijų, toleranciją, paslaugumą, širdies gerumą.

„Jūsų dėka Šakių laidotuvių namai tapo ta vieta, iš kurios gyvenimo kelią užbaigęs žmogus išeina į Amžinybę. Jo artimiesiems čia būna palengvinta atsisveikinimo ir atsiskyrimo dalia“, – įteikdamas padėką J. Dėdinienei kalbėjo rajono vadovas, linkėjęs dar ne vieno veiklos jubiliejaus.

Prie mero išsakytų sveikinimų prisijungė ir jo pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius.

Gerų žodžių įstaigos vadovei negailėjo ir Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos valdybos narys Raimundas Pocius. Pasak jo, J. Dėdinienė, tiek metų pradirbusi šioje srityje, yra nepakeičiama savo išmintimi, turi net eksperto mąstymą, dažnai asociacija klausia jos patarimo.

„Šiandien politinėj plotmėj atstovėti savo matymą ir savo darbą nėra lengva. Pavyzdžiui, stipriai norima monopolitizuoti padėtį dėl krematoriumo, tad J. Dėdinienės išmintis mums vertinga padedant kurti įstatymus, poįstatyminius aktus ir apskritai bendradarbiaujant su valdžios žmonėmis“, – sakė padėką teikdamas svečias.

Sveikinimo žodžius skyrė ir seniūnas Dalius Jasevičius, patikinęs, kad seniūnijai taip pat tenka naudotis įstaigos paslaugomis, nes atsiranda tokių rajono gyventojų, kurių be seniūnijos ir laidotuvių namų nėra kam palaidoti. Tad jis džiaugėsi ir dėkojo įstaigai už bendradarbiavimą. Įstaigos sukakties nepamiršo ir Šakių gėlininkai, savo ruožtu sveikinimo žodį tarė ir patys darbuotojai, dėkoję J. Dėdinienei už supratimą, išmintį, už požiūrį į žmogų ir didelę širdį.

Po sveikinimų pašnekesys tęsėsi prie arbatos puodelio jaukioje, pačių įsirengtoje Angelų vardu pavadintoje salėje. Būtent angelai, kaip kalbėjo įstaigos vadovė, ir yra tikrieji draugai, kurie mums padeda, kai pačių sparnai nebekyla.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.