Įmonę pradėjo gelbėti nuo... atleidimo

Nuo rugpjūčio 29 d. UAB „Šakių komunalinis ūkis“ nedirba direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Viltrakis. Per trejų metų įmonės gyvavimo laiką M. Viltrakis iš darbo atleidžiamas antrąkart.

Tiesa, pirmą kartą M. Viltrakio atleidimo iš darbo aplinkybes gvildeno teismas. Jis po teisminių procesų buvo grąžintas į darbą – įrodyta, kad atleidimas buvo neteisėtas. Tačiau „Šakių komunalinio ūkio“ direktorius Darius Mikelionis nuolat įvairių posėdžių metu akcentuodavo, kad ši pareigybė nereikalinga, o darbo vietos išlaikymas atsieina didžiulius pinigus.
 
Situaciją komentuodami savivaldybės administracijos vadovai sakė, kad M. Viltrakio atleidimas jiems žinomas. Meras Edgaras Pilypaitis priminė, kad net įmonės gelbėjimo plane D. Mikelionis buvo nurodęs, kad pavaduotojo pareigybė jam nereikalinga ir yra našta (apie 18 tūkst. eurų per metus).

„Jeigu direktorius pateikia įmonės gelbėjimo planą, bet nieko nedaro, tada mes nuimam direktorių. Tai štai – reikėjo jam pasirinkti, ką daryti“, – komentavo rajono vadovas.

Mero pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius vylėsi, kad nereikės ilgai laukti ir kitų D. Mikelionio paties pasirengtų gelbėjimo plano punktų įgyvendinimo, nes kol kas situacija sunkiai juda iš mirties taško.

Tarp įmonės vadovo nusimatytų „gelbėjimo darbų“ – ir paslaugų plėtra (mąstoma įsigyti gatvių valymo technikos, galbūt perimti daugiabučių namų karšto vandens ir šildymo sistemų techninę priežiūrą, viešųjų pastatų renovaciją ir pan.)

Pasak administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus, lygiai tokį patį gelbėjimo planą turi parengti ir UAB „Šakių vandenys“ direktorius Kęstutis Vilkauskas, nes situacija čia taip pat prasta.

„Reikia imtis ryžtingų priemonių pačiam vadovui, o ne nuolat klaust, ką daryt. Kai atėjo naujas vadovas, buvo sumažinti visi nuostoliai. Pradėjo nuo nulio, o dabar kiekvieną mėnesį grubiai po 12 tūkst. eurų nuostolis“, – apie situaciją „Šakių vandenyse“ kalbėjo D. Grincevičius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.