Keliai tvarkomi gana gerai

Savivaldybės Ūkio skyrius informavo, kad 2017 metais iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų rajono seniūnijose atlikta nemažai kelių tvarkymo (asfaltavimo) darbų.

Pasak Ūkio skyriaus vedėjo Kęstučio Kuncaičio, Šakių savivaldybė, lyginant su kitomis Lietuvos savivaldybėmis, kelius tvarko pakankamai gerai. Iki šios dienos jau įvykdyta 44 proc. numatytų darbų. Rugpjūčio 18 d. buvo užasfaltuotos paskutinės duobės Barzdų ir Žvirgždaičių seniūnijose. Šiems darbams buvo skirta 105 tūkst. 892 eurai. Iš viso Šakių rajono savivaldybei buvo skirta 1 mln. 1 tūkst. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų.
 
Šiais metais jau užbaigti šie objektai: Kaimelyje Vilties gatvė, Lekėčių miestelyje Ateities gatvė, Liepalotuose Sodybų gatvė, Plokščių seniūnijoje Kubilių kaimo kelias, Veršių kaime Baltrynės gatvė. Jau šį mėnesį numatyta užbaigti asfaltavimo darbus Panovių kaimo Ąžuolų gatvėje, o spalio mėnesį Pervazninkų kaimo Miško gatvėje.

Programoje numatyti šie kelių atstatymo darbai: Giedručių kaime Giedručių gatvė, Patašinėje Meškinių gatvė bei Baltrušių Žalioji gatvė, visi atstatymo darbai numatomi atlikti iki spalio mėnesio.

Greitai darbai prasidės kelyje į Tvirbūdus (Kriūkų sen.) bei bus vukdomas Daukantiškių Atžalyno gatvės remontas.

K. Kuncaitis įsitikinęs, kad kaimiškos savivaldybės apskritai yra nuskriaustos ir gauna per mažai lėšų kelių tvarkymui.

Dar kovo pabaigoje valstybinės reikšmės kelius nuspręsta perduoti Lietuvos automobilių kelių direkcijai, juos iki šiol pasitikėjimo teise valdė 11 regionų kelių priežiūros įmonių. Kokia ateitis laukia „Marijampolės regiono kelių“, kol kas neaišku. Akcentuota, kad kol kas rajone vangiai vykdomi asfaltavimo darbai Slavikai–Sudargas, Kiduliai–Gelgaudiškis–Gerdžiūnai bei Bajoraičiai–Kubilėliai keliuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.