Reklama troleibusuose ir autobusuose dvaro nuomininko surasti nepadėjo

gelgaudiskio dvaras ruduo
Nuotr. Dvaro nuomos sąlygose numatyta, kad nuomininkas į dvarą turėtų investuoti nei daug, nei mažai – 721 tūkst. eurų.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Praėjusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas trečią kartą skelbti konkursą dėl Gelgaudiškio dvaro sodybos nuomos, nes praėjusius du kartus potencialus nuomininkas taip ir nerastas. Rodos, situaciją tuoj bus galima vadinti kurioziška ir apipinti legendomis: „Kaip savivaldybės administracija Gelgaudiškio dvarui nuomininko ieškojo...“

Dvaro nuomos sąlygose numatyta, kad nuomininkas į dvarą turėtų investuoti nei daug, nei mažai – 721 tūkst. eurų. Ūkio ir verslo komitete išsakyta nuomonė, kad investicijų sumą reikėtų sumažinti 10 proc. Tarybos posėdžio metu Laurynas Suodaitis savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjo Vito Girdausko teiravosi, ar buvo atsižvelgta į rekomendacijas. Kadangi šiam pasiūlymui nepritarė kitų savivaldybės komitetų nariai, tad investicijų suma nebuvo sumažinta.

„Tada man iš esmės tikrai yra nesuprantama, kodėl mes antrą kartą balsuojame už tokias pačias sąlygas, jeigu prieš tai nebuvo gauta jokių paraiškų tame konkurse dalyvauti. Paprastas palyginimas – turime lentynoje apelsinų, kurių galiojimo laikas baigsis rytoj, ir mes juos pardavinėjame po dešimt eurų, tai gal parduokime už septynis, o nepraraskim visų dešimt... Ką mes čia žaidžiame ir norime imituoti? Arba aš kažko šiame kontekste nežinau. Nesuprantu, koks yra interesas dar kartą daryti tą patį, vilkinti, įdėjus tris straipsnius į kažkokius leidinius“, – pastebėjimais dalijosi L. Suodaitis.

Įsiterpęs rajono meras Edgaras Pilypaitis akcentavo, kad dvaras nėra parduodamas. Jeigu tikslas būtų parduoti – tada ir svarstyti kitokius variantus būtų galima.

„Tai yra investicijų suma, kuri reikalinga tame dvare teikti maitinimo, apgyvendinimo ir kitas turizmo paslaugas, kurioms dar reikia tikrai didelių investicijų. Jūs, gerbiamas Laurynai, praėjusiame posėdyje taip pat sakėte, kad gana politikuoti, suremkime pečius, tai aš manau, kad visi tarybos nariai ir jų ryšiai padėtų. Viską reikia pateikti suprantama kalba, kad būtų aišku, jog investavus į dvarą ne savivaldybės biudžetas papilnės, o bus nupirktos tos priemonės, kurios tarnaus dvare ir nusidėvės per tą laikotarpį, kuriam jis bus išnuomotas“, – kalbėjo meras.

Štai tarybos narės Eglės Dragūnaitytės nuomone, parduoti apelsinus ir surasti dvarui nuomininką – du skirtingi dalykai.

„Jeigu nuomininką į savo namus įsileisite labai pigiai, tai gali būti, kad įsileisite tokį, jog labai gailėsitės“, – ironizavo E. Dragūnaitytė.

Dar kartą konkursą skelbti nutarė į posėdį rugsėjo pradžioje susirinkusi Gelgaudiškio dvaro nuomos komisija, kuri taip pat nusprendė, kad reikia parengti užsakomuosius straipsnius dienraštyje „Lietuvos rytas“ bei laikraštyje „Verslo žinios“. Tarybos narė Dinara Gudaitienė teiravosi V. Girdausko, kas už šias publikacijas sumokės. Pasirodo, tai būtų savivaldybės biudžeto lėšos.

Tarybos narys Juozas Puodžiukaitis V. Girdausko taip pat turėjo ko paklausti. Šis teiravosi, ar kas nors pagalvojo apie tai, kas bus, jei ir šio konkurso metu neatsiras nuomininkas, kas tuomet sutvarkys likusias dvaro patalpas ir kokius pinigus tokie darbai kainuos rajono savivaldybei. Taip pat tarybos nariui buvo įdomu, kodėl iki šiol dvaras buvo taip mažai reklamuojamas.

V. Girdauskas teigė, kad nuomos klausimas buvo viešinamas tikrai daug ir visais įmanomais kanalais – netgi... Vilniaus autobusų ir troleibusų viduje esančiuose ekranuose. Tokie pastebėjimai tarybos nariams sukėlė juoką – rodos, investuotojai Vilniaus viešuoju transportu ir tevažinėja...

Tarybos narys Arūnas Tarnauskas taip pat pastebėjo, kad kai buvo skelbtos koncesininko paieškos, o vėliau – nuomos konkursas, su kažkuo buvo kalbėtasi, tartasi, diskutuota, tai turėjo gimti tam tikrų minčių ar potencialių nuomininkų sąrašas, o dabar viskas itin keblu.

„Kažkas čia ne taip“, – sakė A. Tarnauskas, raginęs daryti kitaip nei iki šiol, nes, jo manymu, imituojant darbą, akivaizdu, kad ir rezultatas nulinis.

Žinoma, tarybos nariams neliko nieko kito, kaip tik pritarti dvaro nuomos konkurso paskelbimui, tad nuomininko paieškos bus tęsiamos ir toliau. Beje, antradienį ir trečiadienį Regioninės plėtros skyriaus vedėjas buvo susitikęs su dviejų įmonių atstovais, kurių pavadinimų nenorėjo įvardyti. Tiesa, kaip sakė V. Girdauskas, po susitikimų nei vienos, nei kitos įmonės atstovai nepažadėjo nieko konkretaus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.