Įmonės vadovas nusprendė trauktis iš pareigų

mikelionis grincevicius
Nuotr. Nors administracijos direktorius Dainius Grincevičius (dešinėje) neskubėjo imtis drastiškų žingsnių ir netgi sakė, kad įmonė bando tvarkytis, UAB „Šakių komunalinis ūkis“ direktorius Darius Mikelionis antradienį įteikė prašymą būti atleistam iš užimamų pareigų.


Gintarė MARTINAITIENĖ   

Tarybos narė, Darbo partijos atstovė bei Zanavykų frakcijos narė paskutiniajame tarybos posėdyje pateikė atvirą paklausimą administracijos direktoriui Dainiui Grincevičiui dėl UAB „Šakių komunalinis ūkis“ direktoriaus Dariaus Mikelionio veiklos, jo tinkamumo eiti įstaigos vadovo pareigas ir teiravosi, kodėl jis iki šiol neatleistas. Antradienį administracijos direktorius pradėjo susitikimus su visų uždarųjų akcinių bendrovių vadovais.  Sutapimas, ar ne, bet spalio 3 d. D. Mikelionis administracijos direktoriui įteikė raštišką prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų.

D. Gudaitienė priminė, kad savivaldybės taryba dar balandžio mėnesį nepritarė UAB „Šakių komunalinis ūkis“ veiklos ataskaitai, o tai reiškia neigiamą direktoriaus veiklos įvertinimą. Pasak tarybos narės, kai 2015 m. buvo nepritarta UAB „Šakių vandenys“ veiklos ataskaitai, direktorius Vaidas Litinskas iš pareigų buvo atleistas, o „Šakių komunalinio ūkio“ direktoriaus personalijos klausimas nesprendžiamas iki šiol, tad ji teiravosi, kodėl taip yra, ir apžvelgė D. Mikelionio veiklą.

„Įmonės direktoriaus pateiktoje atskaitoje jau tada (2015 m. tvirtinant vadovo ataskaitą – red. past.) buvo matyti neadekvati įmonės personalo sistema ir pareigybinių instrukcijų sudvejinimas. Kyla klausimas, ar paslaugas teikiančioje įmonėje gali būti administracijos darbuotojų daugiau nei darbinio personalo? Ar personalo formavimas nėra tiesioginė direktoriaus atsakomybė?“ – teiravosi tarybos narė.

Kadangi įmonės veikla buvo nuostolinga, įmonės vadovas buvo kviečiamas į įvairius komitetus, buvo prašoma pateikti strategiją, bet, D. Gudaitienės nuomone, D. Mikelionis to nesugebėdavo padaryti.

„Jeigu kažką ir teikdavo, tai su vieninteliu pokyčiu – įmonės direktoriaus pavaduotojo pareigybės panaikinimu, – dėstė D. Gudaitienė, pridurdama, kad direktoriaus veiksmai priimant ir atleidžiant pavaduotoją įmonei kainavo apie 10 tūkst. eurų, už tai, jos manymu, reikėjo pareikalauti tiesioginės vadovo atsakomybės.

„Šiandien nenoriu labai plėstis apie UAB „Šakių komunalinis ūkis“ direktoriaus viešus pasisakymus ir jo supratimą apie vadovavimą įmonei <...> Nekalbėsiu ir apie UAB „Šakių komunalinis ūkis“ nekokybiškai teikiamas daugiabučių namų patalpų savininkų bendrosios nuosavybės administravimo bei daugiabučių gyvenamųjų namų techninės priežiūros teikiamas paslaugas“, – sakė tarybos narė, vertindama, kad D. Mikelionis tiesiog nekompetentingas eiti įstaigos vadovo pareigas.

D. Gudaitienė kalbėjo, kad administracijos direktorius Dainius Grincevičius, susipažinęs su UAB veikla taip pat pareikalavo pateikti UAB „Šakių komunalinis ūkis“ veiklos gerinimo strategijos planą su konkrečiu jo vykdymu.

„Šiandien galiu drąsiai teigti, kad UAB „Šakių komunalinis ūkis“ direktorius D. Mikelionis vis dar nesupranta, ko iš jo reikalaujama, <...> todėl kyla klausimas, ar Šakių rajono savivaldybei ne per didelė prabanga išlaikyti UAB įmonės direktorių, kuris akivaizdžiai nekompetentingas eiti šias pareigas?“ – paklausimo pabaigoje teiravosi D. Gudaitienė.

Administracijos direktorius paklausimą vertina teigiamai. Jo nuomone, gerai, kai tarybos nariai domisi įmonių veikla.

„Ten yra daug tiesos, bet tą tiesą tarybos nariai žinojo keletą metų“, – sakė administracijos direktorius.

Jis mano, kad dabar įmonė stengiasi dirbti.

„Gal vadovas nėra pats idealiausias, bet, manau, dabar sudėtingesnė situacija „Šakių vandenyse“, nei šioje įmonėje. Rengsime susitikimus, kalbėsimės ir išryškės, kurie vadovai kompetentingi, o kurie ne“, – komentavo D. Grincevičius.

Ir tie susitikimai šią savaitę su uždarųjų akcinių bendrovių vadovais pradėti rengti. Sutapimas, ar ne, spalio 3 d. administracijos direktorius gavo „Šakių komunalinio ūkio“ vadovo D. Mikelionio raštišką prašymą atleisti iš užimamų pareigų nuo spalio 9 d. šalių sutarimu. D. Grincevičius išsamiau situacijos nekomentavo, bet patikino, kad prašymas bus tenkinamas. Su D. Mikelioniu trečiadienį ryte, kol tekstas buvo ruošiamas spaudai, susisiekti nepavyko.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.