Mugėje – originalūs rankų darbo gaminiai

muge grigutis
Nuotr. Sintautiškis Mantas Grigutis mugėje dalyvauja pirmą kartą, jis siūlė įsigyti medžio dirbinių.

Net dvi dienas Šakiuose šurmuliavo rankdarbių mylėtojai ir kiti prekeiviai, kurie į 10-ąją Zanavykų muziejaus organizuojamą Kalėdinę rankų darbo gaminių mugę atvežė pripynę Advento vainikų, primezgę vilnonių kojinių, bitininkai prisuko medaus ir nuliejo žvakių, akį traukė ir kiti rankų darbo gaminiai.
 
Apie 40 auksarankių iš Kauno, Vilkaviškio, Jurbarko ir Šakių kvietė norinčius įsigyti dovanų ar šventėms artėjant namus papuošti Advento vainiku. Apie dešimt mugės prekeivių vainikų pripynė tikrą gausybę –vienas už kitą didesnių, originalesnių, papuoštų džiovintomis gėrybėmis ar blizgančiomis dekoracijomis. Šakietė Regina Valtienė mugėje pirmą kartą dalyvauja ir teigia, kad Advento vainiką pagaminti ilgai neužtrunka.

„Kad tik parduoti kiek eitų, nes sunkiai perka, manau, kad jau daugelis patys vainikus pasigamino“, – sakė šakietė. Advento vainiko kaina mugėje buvo 7–12 eurų.

Žiema – kojinių mezgimo metas, jomis mugėje taip pat buvo nukloti prekystaliai. Kasmet margaspalves kojines siūlo lukšietė Ramutė Urbonavičienė. Onutė Grygelaitienė, viešnia iš Vilkaviškio, vilnones kojines siūlė įsigyti už 7 eurus ir džiaugėsi, kad jas mugėje pirko gerai.

Pasak griškabūdietės bitininkės Gailinos Šniokaitienės, kai už lango toks niūrus oras, nuotaiką geriausiai praskaidrina medus, ne tik jo, bet ir daug kitų bičių produktų siūlė įsigyti bitininkė.

„Nuvažiuoju pas biteles prie miško, kur stovi aviliai, tai parenku aviečių, šermukšnių, šiandien siūlau nusipirkti šios arbatos nuo peršalimo“, – pasakojo G. Šniokaitienė.

Mugėje būta ir naujokų, štai sintautiškio Manto Grigučio rankose medžio gabalas virto raktų laikikliu, pašto dėžute ar paukščių lesyklėle.

Džiugu, kad mugėje pirmą kartą dalyvavo ir savo darbelius, kalėdines atvirutes, pristatė Paluobių neįgaliųjų dienos užimtumo centro lankytojai.

Mugės lankytojai galėjo taip pat apžiūrėti ir įsigyti shibori technikos skarelių, papuošalų, pagamintų makrame (mazgų rišimas) technika, muilų ir kitko.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.