Po darbymečio gausiai apdovanoti ir politikų kalbomis pamaloninti

bertasius stancikas
Nuotr. Buvęs rajono meras Juozas Bertašius (kairėje) Seimo Kaimo komiteto pirmininko Andriejaus Stančiko prašė perduoti valdžios vyrams žemdirbių nuogąstavimus dėl didėjančių mokesčių ir brangstančių degalų.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Gruodžio 8 d. mūsų krašto žemdirbiai sugužėjo į Sintautų kultūros centrą švęsti rajono ūkininkų sąjungos šventės „Po darbymečio“. Sveikinimo žodžių ir padėkų negailėjo šventėje dalyvavę Seimo nariai, įmonių atstovai ir kiti svečiai, kurie žemdirbiams ateinančiais metais linkėjo palankesnių orų ir gero derliaus.

Šventė tradiciškai prasidėjo šv. Mišiomis Sintautų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Vėliau susirinkusius žemdirbius Sintautų kultūros centre džiugino Šakių kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestras (vad. Einaras Martinaitis) ir solistė Aida Rėčkuvienė.

Visus susirinkusius nuoširdžiai pasveikino rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis. Jis pažymėjo, kad šie metai žemdirbiams nebuvo lengvi, galima sakyti – išbandymų metai. Meras kvietė prisiminti tai, kas per tuos metus žemdirbius jungė, vienijo, skatino judėti į priekį. Padėkos raštu už puikų ūkininkavimą, pažangių technologijų diegimą ir inovatyvumą meras apdovanojo Lukšių seniūnijos ūkininkus Kristiną ir Mindaugą Sederevičius, už paramą savo bendruomenei buvo apdovanoti Kidulių seniūnijoje ūkininkaujantys Daiva ir Virginijus Bataičiai, o sintautiškiams Birutei ir Sigitui Duobams padėkos raštas įteiktas už bendruomeniškumą bei aktyvų dalyvavimą saviveiklinėje veikloje.

Pagerbti žemdirbių į šventę atvykęs Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas žodžių į vatą nevyniojo ir sakė, kad būtų gerai, jeigu politikai žemdirbiams padėtų, o ne trukdytų.

„Nėra lengva Seime ginti žemdirbių interesus, nes reikia praktiškai kariauti su visais. O dar šiandien formuojama nuomonė, kad ūkininkai mažai sumoka mokesčių. Tačiau niekas neskaičiuoja ūkininkų išlaidų. Galiu drąsiai teigti, kad ūkininkai mokesčius moka sąžiningai. Tiesa, kitais metais mokesčiai didės, be to, padidinus akcizus žemės ūkio veiklai skirtam dyzelinui, bus atsisakyta jo dažymo. Ūkininkai vis dar pieną praktiškai atiduoda už dyką, o prekybininkai iš to lobsta. Tai nedžiugina nei jūsų, nei manęs. Esu pats ūkininkas, o kai Seime priimami sprendimai, susiję su žemės ūkiu, mes turime nusišalinti nuo klausimų svarstymo“, – kalbėjo A. Stančikas ir padėkojo Šakių ūkininkų sąjungos finansininkei Loretai Bitkovienei.

Į šventę atvykusi Žemės ūkio rūmų laikinai pirmininko pareigas einančio Sigito Dimaičio pavaduotoja Sonata Kisielienė kalbėjo, kad jai asmeniškai ūkininkas asocijuojasi su begaliniu darbštumu ir kantrybe, linkėjo rajono žemdirbiams dalintis duona ir gerumu, ji padėkomis apdovanojo Ramintą ir Marių Dubickus, Adomą Lekavičių, Povilą Valaitį.

Šventėje dalyvavęs Seimo narys Kazys Starkevičius nieko džiuginančio žemdirbiams pasakyti taip pat negalėjo, išskyrus tai, kad mokesčių didėjimas neišvengiamas, siūlė kurti fondą ir paskubėti užsipirkti daugiau dyzelino, kol šis nepabrango.

Žemdirbius pasveikinti atvyko ir buvęs rajono meras, ūkininkas Juozas Bertašius, jis pabrėžė, kad visus sunkumus galima įveikti tik kartu susivienijus ir rėžė kritikos dabartinei Vyriausybei, kuri žemdirbius apkrovė didėjančiais mokesčiais.

Po politikų pasisakymų jau linksmiau nusiteikę į sceną žengė įmonių ir firmų atstovai, kurie lojaliems klientams negailėjo padėkų ir dovanų, vieni grojo armonika, kiti siūlė nemokamai pasivažinėti savaitgalį firmos automobiliais.

„Aš manau, kad mūsų rajono ūkininkai patys stipriausi, geriausi ir išmintingiausi Lietuvoje. Noriu pasakyti, kad Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Šakių rajono biuras švenčia veiklos 25-metį, ta proga yra išleistas katalogas, o ant viršelio puikuojasi Mindaugo ir Vidmanto Martinaičių ūkis. Dėkoju jiems už ilgametį bendradarbiavimą“, – kalbėjo Šakių rajono biuro vadovė A. Pukinskienė ir Martinaičiams pirmiesiems įteikė naujuosius leidinius.

Tuo A. Pukinskienės misija šventėje nesibaigė – Kredito unijos Zanavykų bankelis vardu, ji lojaliausiam klientui Rimui Šlapikui įteikė dviratį ir linkėjo visiems žemdirbiams būti draugiškiems aplinkai.

Padėkos žodžių negailėta ir šventės organizatoriui Rimantui Valiukui, besirūpinančiam rajono žemdirbių interesais, o šis padėkojo rėmėjams ir ūkininkams, prisidėjusiems prie šventės organizavimo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.