Daugiausiai Slavikuose, mažiausiai Kriūkuose

Lyginant du paskutiniuosius mėnesius Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje nedarbo lygis šiek tiek padidėjo: spalį nedarbas buvo 6,3 proc., o lapkritį – 6,6 proc.

Iš viso per mėnesį Šakių skyriuje užregistruoti 206 bedarbiai – 33 daugiau nei spalį. Mėnesio pabaigoje Šakių skyriuje buvo 1165 darbo ieškantys asmenys, tarp kurių 571 moteris ir 594 vyrai.
 
Lapkritį įregistruota 114 laisvų darbo vietų, iš jų 100 skirta neterminuotam, 14 terminuotam darbui. Praėjusį mėnesį įsidarbino 107 bedarbiai. Neterminuotai darbą gavo 91, pagal terminuotas darbo sutartis įsidarbino 16 asmenų.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones Šakių skyrius lapkritį nusiuntė 100 asmenų, iš kurių 56 mokysis profesijos. Pagal remiamo įdarbinimo programas įdarbinta 14 biržos klientų: 12 įdarbinta subsidijuojant darbo užmokestį, du pagal darbo įgūdžių rėmimo programą. Vienas asmuo įdarbintas pagal Vietinių užimtumo iniciatyvų projektą. Verslo liudijimus lapkritį įsigijo 118 bedarbių.

Kalbant apie nedarbo lygį skirtingose rajono seniūnijose, jis gana skirtingas. Didžiausias nedarbas slegia Slavikų sen., kur lapkritį bedarbių buvo 10,8 proc. (spalį buvo 9,5 proc.) nuo darbingo amžiaus gyventojų. Nedaug atsilieka Barzdų sen., kur nedarbas praėjusį mėnesį sudarė 10,7 proc. (pakilo nuo 10,1 proc.), Žvirgždaičių sen. – 9,5 proc. (pakilo nuo 9 proc.), Kudirkos Naumiesčio sen. – 9 proc. (buvo 8,7 proc.). Plokščių sen. bedarbių lapkritį buvo 8,2 proc., Griškabūdžio sen. 7,9 proc., Gelgaudiškio sen. – 6,2 proc., Sudargo ir Lukšių sen. po 5,8 proc., Lekėčių sen. – 5,7 proc., Sintautų sen. – 5,4 proc., Šakių sen. – 5 proc. Mažiausiai bedarbių registruota Kriūkų sen. – tik 2,7 proc. bei Kidulių sen. – 4,3 proc.

Šalies nedarbas lapkritį buvo 7,7 proc., Marijampolės apskrities – 8,1 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.