Zanavykišką orumą turinti unija

kreda visuotinis
Nuotr. Kūrimosi pradžioje, prieš 20 metų, Zanavykų bankelis, startavęs su 18 tūkst. litų, turėjo 60 narių, dabar bankelis vienija daugiau nei 4 tūkst. žmonių, turtas sudaro 18 mln. eurų. Pernai tapo ir kredito unijos „Kreda“ nariu.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Kovo 23 d. Šakių kultūros centre „Jaunystė“ įvyko Zanavykų bankelio visuotinis narių susirinkimas. Nuo praeitų metų gruodžio 1d. greta Zanavykų bankelio pavadinimo atsirado ir prekės ženklą reiškiantis užrašas „Kreda“. Susirinkusieji išklausė ataskaitas, buvo supažindinti su naujais kredito unijos įstatais ir aptarė kitus klausimus.

Susirinkimą pradėjęs Stebėtojų tarybos pirmininkas Algimantas Bublaitis informavo, kad Zanavykų bankelis šiuo metu vienija 4 tūkst. 437 narius, jis pasidžiaugė puikiai keturiuose filialuose-kasose (Barzdų, Kriūkų, Kudirkos Naumiesčio, Lekėčių) dirbančiomis darbuotojomis. Po veiklos ataskaitos jam ir Onai Žaliaduonienei buvo padėkota už darbą kredito unijoje ir įteiktos gėlių puokštės, nes, Lietuvos banko nurodymu, Stebėtojų tarybos atsisakyta.

Valdybos ataskaitą pateikusi Zanavykų bankelio valdybos pirmininkė Aušrelė Pukinskienė prisiminė, kad bankelio kūrimosi pradžioje, prieš 20 metų, buvo 60 narių, jie startavo su 18 tūkst. litų. Praeitų metų pabaigoje Zanavykų bankelio turtas sudarė 18 mln. eurų.

Anot A. Pukinskienės, valdybai per metus teko priimti svarbius sprendimus, vienas jų – apsisprendimas tapti Jungtinės centrinės kredito unijos „Kreda“ nariu. Šiuo metu ji jungia 11 unijų.

„Mes žygiuojame į priekį su jaunatviška komanda ir nauju užmoju. Ir tikimės ne prastesnių rezultatų, kokių pasiekėme iki šiol. Žiūrėdami į ateitį mes matome ir jaučiame rajono bendras tendencijas ir perspektyvas. Ir tai, kad mokyklose mažėja vaikų, kad mūsų rajonas senėja, tai jaučiam ir mes. Jei pernai įstojo į uniją 82 nariai, tai mirė 93“, – teigė A. Pukinskienė ir pridūrė, kad valdyba vykdo daug funkcijų, ją stebino, kad tenka vykdyti Lietuvos banko nurodymus ir teko paskirti Rimantą Sinkevičių atsakingu už pinigų plovimo prevencijos programą, jos nuomone, tai kol kas nėra aktualu Zanavykų kraštui.

A. Pukinskienė pabrėžė, kad keičiantis laikmečiui, tapus naujos asociacijos nare, teks darbuotojams įsisavinti naujas informacines programas, bet svarbiausia, kad bankelio klientai gautų tinkamą aptarnavimą.

„Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo renginių gausybėje, ko gero, paskęs birželio mėnesį mūsų bendruomenės dvidešimtmetis, tačiau reikia pripažinti, kad Zanavykų bankelio 20 metų gyvavimas – tai įvykis Šakių rajono bendruomenės gyvenime. Tai įrodymas, ką galima sukurti, išauginti esant pasitikėjimui ir savitarpio supratimui. Labai noriu pažymėti, kad svarbiausia – ne pinigai, nes jie yra uždirbami. Reikalingi sąžiningi, geranoriški ir dori žmonės, tikiu, kad jūs visi, čia salėje sėdintys, tokie ir esate“, – tokiais žodžiais kalbą užbaigė A. Pukinskienė ir palinkėjo visiems sėkmės, žengiant į trečiąjį Zanavykų bankelio dešimtmetį.

Paskolų komiteto pirmininkė Elena Grumulaitienė savo ataskaitoje informavo, kad pernai suteikta apie 7 mln. eurų paskolų. Metų pabaigoje bankelis turėjo 453 aktyvias paskolas. Gyventojai skolinasi būsto pirkimui ir remontui, žemės sklypų įsigijimui ir kitoms reikmėms. Anot pirmininkės, vidutinės paskolos dydis – apie 15 tūkst. eurų.

Susirinkimo dalyviai buvo supažindinti su kredito unijos įstatų pakeitimais, pavasarį organizuojamomis paskolų akcijomis. Kalbėta, kad reikia aktyvinti paskolų suteikimą, Zanavykų bankelio nariai pageidavo, kad ilgiau dirbtų filialai-kasos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.