100 mln. litų lengvatinių paskolų ūkininkams

Šiemet aštuoni šalies komerciniai bankai suteiks 100 mln. litų lengvatinių paskolų ūkininkams ir agroverslo įmonėms.

Tokias paskolas žemdirbiams teiks bankai "DnB Nord", SEB bankas, "Swedbank", "Snoras", "Parex", Medicinos, Šiaulių ir Ūkio bankai.

Trečiadienį žemės ūkio ministro Kazio Starkevičiaus surengtos spaudos konferencijos metu su penkiais bankais buvo pasirašytos bendradarbiavimo sutartys.

Pasak ministro K. Starkevičiaus, paskolos bus teikiamos pagal priemones "Žemės ūkio valdų modernizavimas" bei "Žemės ūkio produktų perdirbimas ir pridėtinės vertės didinimas".

Paskolų fondas, įsteigtas šių metų rugpjūtį, skatins ūkininkus ne tik gaminti, apdoroti, bet ir perdirbti jų pagamintus arba užaugintus žemės ūkio produktus. Planuojama, kad 75 proc. šio fondo lėšų bus iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai ir 25 proc. - iš nacionalinio biudžeto.

Žemės ūkio paskolų garantijų fondo direktorės Danguolės Čukauskienės teigimu, iš Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos (KPP) bei valstybės biudžeto lėšų fondui yra numatyta skirti 450 mln. litų. Ši suma keliais etapais bus paskirstyta kredito įstaigoms, kurios lėšas lengvatinėmis sąlygomis perskolins galutiniams kreditų gavėjams. Pirmajam etapui skirta 100 mln. litų suma. Tokiai veiklai gautas Europos Komisijos sutikimas.

Beje, paskolas bus galima imti tiek litais, tiek eurais, paskolos trukmė - iki 7 metų. Didžiausia paskolos suma pagal priemonę "Žemės ūkio valdų modernizavimas" - 300 tūkst. eurų, o pagal priemonę "Žemės ūkio produktų perdirbimas ir pridėtinės vertės didinimas" - 4 mln. eurų.

Pieno kooperacijai paskolos galės būti teikiamos iki 10 metų ir turės neviršyti 10 mln. eurų. Teikiamos paskolų palūkanos mažesnės už šiuo metu esančias rinkoje.
 
ELTA ir „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.