Vienkartinė kompensacija – jokių pretenzijų?

Iki šiol „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) gavo daugiau kaip keturis tūkstančius prašymų dėl kompensacijų už sklypuose stovinčius stulpus. Apie 50 prašymų pateikė ir mūsų rajono gyventojai.

Kaip informavo ESO atstovas spaudai Tomas Kavaliauskas, prašymai bus tikrinami ir su kiekvienu prašymo teikėju ESO susisieks iki spalio pabaigos.
 
ESO teigia, kad kompensacija sudarys 10 proc. sklypo dalies, kuriai nustatytas servitutas, vertės, kurią 2017 metais skelbė Registrų centras. Ji bus apskaičiuota kiekvienam sklypui individualiai pagal gautus duomenis iš Registrų centro.

Žemės savininkai, kurių sklypuose yra įrengti elektros stulpai ar kita elektros tinklų operatorių naudojama įranga, nuo liepos 31 d. gali gauti vienkartines kompensacijas. Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo patvirtino kompensacijų skaičiavimo ir mokėjimo tvarką.

Dauguma pretenduoja į mažas kompensacijas. Nedidelius sklypus turintys gyventojai gali pretenduoti nuo 50 iki 150 eurų kompensaciją. Tiesa, gyventojams jau iškilo sunkumų: dauguma kaimo žmonių nemoka pateikti dokumentų, pateikti juos galima tik internetu, o kito būdo nėra.

Pasigirdo ir tokių nuomonių, kad valstybė gyventojus apgavo – turėjo iškelti stulpus, tačiau dabar tik sumokės nedidelę sumą. Valstybė nusprendė rinktis pigesnį variantą, nes stulpų perkėlimas iš sklypų kainuoja „dešimtimis kartų daugiau“. Šiuo atveju sumoka vienkartinę kompensaciją ir savininkas daugiau negali turėti jokių pretenzijų dėl stovinčių stulpų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.