UAB „Šakių šilumos tinklai“ vadovas atšauktas iš pareigų

kasparavicius atleido
Nuotr. Nors iš pareigų nuo lapkričio 7 d. atšauktas UAB „Šakių šilumos tinklai“ generalinis direktorius Laimutis Kasparavičius sako, kad jam nežinomi motyvai, kodėl jis atleistas, tačiau administracijos direktorius Dainius Grincevičius tikina, jog jis grubiai pažeidė tarnybinę etiką.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Lapkričio 7 d. savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius pasirašė įsakymą dėl UAB „Šakių šilumos tinklai“ generalinio direktoriaus Laimučio Kasparavičiaus atšaukimo iš pareigų. Atšauktasis direktorius sako, kad dar bando susigaudyti, kas įvyko, ir plačiau situacijos komentuoti nenori.

„Nelabai dar susigaudau. Vakar pusę penkių pasakė, kad susipažink, parengtas įsakymas atleisti. Dar bandau susigaudyti, kas čia įvyko“, – ketvirtadienį ryte kalbėjo L. Kasparavičius, pabrėžęs, kad šis savivaldybės administracijos sprendimas jam buvo labai netikėtas ir tikino dar skaitantis Darbo kodekso punktus, pagal kuriuos buvo atleistas.

Pasak L. Kasparavičiaus, administracijos direktorius „tiksliai neįvardijo“, kodėl sprendimas būtent toks.

Tačiau mums administracijos direktorius motyvą įvardijo: „grubiai pažeidė tarnybinę etiką“. Pasak jo, L. Kasparavičiui jis pažadėjęs neviešinti tam tikrų niuansų („žinom abudu tą reikalą“), tad plačiau situacijos nedetalizuoja. Visgi patikina, kad toks sprendimas priimtas ne iš emocijos, bet dėl būtinybės ir galbūt net užbėgant už akių galimiems blogiems dalykams.

„Toks vadovas negali būti“, – sakė administracijos direktorius, pabrėžęs, kad taip besielgiantis vadovas, ko gero, iš tos dienos būtų atleistas bet kokioje įmonėje.

D. Grincevičius priminė ir savo paties išsakytus žodžius 2017 m. birželio 20-ąją, kai neeilinio tarybos posėdžio metu buvo tvirtinama jo, kaip administracijos direktoriaus, kandidatūra.

„Į šias pareigas ateinu, nes noriu padėti mums visiems dirbti Šakiams. Pirmiausia dirbti skaidriau, viešiau, efektyviau“, – tuomet iš tribūnos sakė D. Grincevičius ir dabar akcentavęs, kad vadovaujasi tais pačiais principais ir to reikalauja tiek iš savęs, tiek iš kitų.

„Nesakau, kad mes šventieji, bet mano sąžinė sako būtent taip“, – apie priimtą, ko gero, daugeliui visiškai netikėtą sprendimą kalbėjo administracijos direktorius.

Žinoma, problemos įmonėje neužaugo per vieną dieną, galbūt esminiai pokyčiai turėjo įvykti anksčiau, tačiau jau kuris laikas garsiai įvardijama, kad įmonė yra labai blogoj situacijoj.

„Gruodžio 31 d. jo kadencija ar taip ar taip būtų baigusis. Pats generalinis direktorius jau seniai kalbėjo apie galimybę pasitraukti anksčiau laiko ir rašė prašymus. Ką čia daugiau ir komentuoti. Įvyko, ko pats ir norėjo“, – situaciją komentavo rajono meras Edgaras Pilypaitis.

Meras pripažino, kad priekaištų L. Kasparavičiui tikrai būta, jis tai žinojo, tačiau į pastabas direktorius reaguodavo menkai arba visai neatsižvelgdavo.

Jau anksčiau „Šakių šilumos tinklų“ vadovui buvo rekomenduota sutvarkyti įmonės struktūrą, imtis aktyvesnių veiksmų.

„Mūsų akimis, jų struktūra neefektyvi ir perteklinė, turtas naudojamas neefektyviai“, – mintimis bei įžvalgomis dalijosi E. Pilypaitis. Laikinai eiti UAB „Šakių šilumos tinklai“ generalinio direktoriaus pareigas administracijos direktorius pavedė bendrovės technikos direktoriui Simanui Valaičiui – iki įstatymų nustatyta tvarka bus paskirtas bendrovės vadovas. Artimiausiu metu bus organizuojamas konkursas UAB „Šakių šilumos tinklai“ generalinio direktoriaus pareigoms užimti. D. Grincevičius atskleidė, kad iki šiol net nebuvo šios įmonės direktoriaus pareigybių aprašymo, tad šiuo metu sprendžiami šie klausimai, daromi aprašai.

L. Kasparavičius „Šakių šilumos tinklams“ vadovavo nuo 1995 metų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.