Į mišką – tvarkingais keliais

misko kelias
Nuotr. Dar spalio mėnesį baigti 10,2 km kelių paprastojo remonto darbai Lekėčių ir Klevinių girininkijose.

Valstybinių miškų urėdijos Šakių padalinys kiekvienais metais gerina miškų infrastruktūrą – tiesiami nauji arba tvarkomi seni miško keliai. Ne išimtis ir šie metai. Kai kuriose rajono girininkijose gyventojai ir miškininkai galės džiaugtis atnaujintais miško keliais.
 
Kaip informavo Šakių padalinio vadovas Gintaras Bacevičius, spalio mėnesį baigti 10,2 km paprastojo remonto kelių darbai Lekėčių ir Klevinių girininkijose. Remonto darbams pinigus urėdijos padalinys naudojo iš Bendrųjų miško ūkio reikmių finansavimo programos lėšų. Šiems darbams buvo panaudota beveik 60 tūkst. eurų. Kaip sako G. Bacevičius, lapkričio mėnesį ketinama baigti šių metų darbus Plokščių girininkijoje, kur tiesiamas naujas 0,9 km ilgio kelias. Anot vadovo, šio kelio įrengimui 2018–2019 m. rajono padaliniui parama skirta pagal Lietuvos kaimo plėtros programą.

Anot padalinio vadovo, daugiausia kelių priežiūrai ir paprastajam remontui yra panaudojama nuosavų lėšų, už kurias kasmet prižiūrima iki 400 km miško kelių, paprastojo remonto būdu sutvarkoma 15–20 km miško kelių.

Valstybinių miškų urėdijos Šakių regioninio padalinio valstybiniuose miškuose yra 800 km vietinės reikšmės vidaus miško kelių tinklas. Kelių priežiūra, paprastasis remontas, rekonstrukcija ir naujų kelių tiesimas vykdomi iš nuosavų lėšų, Europos Sąjungos paramos, Kelių direkcijos ir Bendrųjų miško ūkio reikmių finansavimo programos lėšų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.