Simbolinė „Skruzdė“ iškeliavo į „Vilkentos“ rankas

skruzde vilkenta
Nuotr. „Skruzdę“ įmonės direktorei Kristinai Vilkenytei įteikė rajono meras Edgaras Pilypaitis (centre) ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Jau dešimti metai Šakių rajone minima Verslo diena. Svarbiausiu renginio akcentu trečius metus iš eilės tapo konkurso „Sukurta Šakių krašte“ nugalėtojo apdovanojimas. Ketvirtadienio vakarą Šakių kultūros centre rajono verslininkai minėjo savo profesinę šventę. Jos metu pagerbti sėkmingiausi šių metų verslininkai bei įteikta skulptoriaus Kęstučio Dovydaičio pagaminta „Skruzdė“, simbolizuojanti sunkų ir kruopštų verslininkų darbą.

Tardamas sveikinimo žodį rajono meras Edgaras Pilypaitis džiaugėsi, kad mūsų krašto verslas šiandien atrodo gana solidžiai ir išgyvena be didelių valstybinių fondų paramų, nes, pasak jo, regionas iš didelio europinio paramos pyrago gabalo gavo tik vieną kąsnelį – 1 proc. Merų forume E. Pilypaitis pasidomėjo, kur yra žadėti milijonai Marijampolės specializacijai 4M, nes verslas neturi laiko laukti. Regioninės politikos departamento direktorius Gediminas Česonis tada merui pareiškęs, kad šis specializacijos projektas neturi ateities. Tad meras prisipažino, jog jam beliko tik nutilti.

Džiaugdamasis rajono verslininkų sėkminga veikla, E. Pilypaitis įteikė savivaldybės padėkas. UAB „Dalios Zaleskienės ambulatorija“ (direktorė Dalia Zaleskienė) padėkota už parodytą iniciatyvą, bendradarbiavimą, drąsą ir sėkmingą veiklą, teikiant integruotas socialines paslaugas namuose sunkią negalią turintiems rajono gyventojams. Kitas padėkos raštas perduotas restorano „Kuchmistrai“ kolektyvui (direktorė Rita Dėdinienė) už puoselėjamą XIX a. dvaro dvasią bajoriškoje restorano virtuvėje, edukacinę senųjų papročių atgaivinimo misiją ir savo krašto garsinimą.

Neliko nepastebėta ir MB „Šlepetija“ veikla. Už jaunatvišką ryžtą ir maksimalizmą meras įteikė padėkos raštą jos direktoriui Tadui Bybartui. Dar vienas padėkos raštas iškeliavo į ūkininko Valdo Piečaičio rankas už įkurtos aliejinės veiklos plėtojimą, taikant sau aukščiausios kokybės reikalavimus, pritraukiant į mūsų kraštą turistus. Už aistringą meilę savo kraštui ir jo kalbai, nuolatinę pagalbą reprezentuojant turizmo verslą ir zanavykiškos šnektos perlus Šakių kraštą pristatančioje rinkodaroje padėkos raštu meras apdovanojo mokytoją Danutę Aniulienę.

Apžvelgdama verslo situaciją rajone, Verslo informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė priminė, kad šiemet pirmi metai, kai įgyvendinama verslo plėtros strategija. Pernai rajone veikė 357 privačios verslo įmonės ir asociacijos, o šiemet per 10 mėnesių jos pasipildė dar 32 naujomis. Pasak jos, tai vos ne 10 proc. augimas, žinoma, jei įmonės bus veiklios ir pasibaigus metams.

„Tai, kad mūsų rajonas beveik 20 pozicijų pakilo savivaldybių indekse, teigti, kad tai šios strategijos nuopelnas, būtų dar per drąsu, tačiau, kad ėjimas šia linkme yra teisingas, niekas negalėtų nuginčyti“, – įsitikinusi D. Palukaitienė.  

Verslo dienos minėjime dalyvavo rašytojas ir žurnalistas Giedrius Drukteinis, kuris, remdamasis žydų tautos bei religijos studijomis, pateikė renginio dalyviams pagrindinius žydų tautos gyvenimo principus: tikras turtas yra mobilus, tai – žinios, pasirūpink savais ir jie pasirūpins tavimi, dirbk galva, o ne rankomis, lavink bendravimo įgūdžius, būk išrankus, bet taupus, didžiuokis individualumu, skatink kūrybingumą, norėk įrodyti. Jis paaiškino, kuo sąlygota žydų sėkmė ne tik verslo, bet ir kultūros ar socialinėje srityje. Seminaro „Septynios didžiosios žydų sėkmės priežastys“ naudą G. Drukteinis įvertino, kaip įvairių žydų principų pritaikymą savo versle ir šeimose.

 Beje, „Sukurta Šakių krašte“ konkurso statulėlę „Skruzdė“ Kęstučiui Dovydaičiui šiemet padėjo sukurti kūrybos studija „Virsmas“. Ją D. Palukaitienė įvardijo sėkmingiausia šiais metais susikūrusia įmone. „Skruzdės“ apdovanojimas skiriamas siekiant skatinti lietuviškų, aukštos kokybės, inovatyvių, išskirtinių, galinčių konkuruoti Lietuvos bei užsienio rinkose produktų gamybą ir vartojimą bei verslo plėtrą Šakių rajone.

Komisija kiekvieną konkurso dalyvį vertino atsižvelgdama į gaminio išskirtinumą, unikalumą, jo kokybę, gautus apdovanojimus nacionalinėse ir tarptautinėse parodose, mugėse, gamybos, gaminio ekologiškumą, draugiškumą aplinkai ir gamtai, gaminio konkurencinį pranašumą šalies ir užsienio rinkose bei inovacijų panaudojimą kuriant, gaminant gaminį ar teikiant paslaugą. Iš viso šiemet konkurse varžėsi keturi nominantai: restoranas „Kuchmistrai“ (autentiška dvaro virtuvė, kulinarinio paveldo puoselėjimas ir įspūdingas augimas), MB „Lavina LT“ (mažųjų abėcėlė), MB „Šlepetija“ (šlepetės „Šiluma“), UAB „Vilkenta“ (pienių vynas).

Prieš paskelbiant konkurso nugalėtoją, Kauno pramonės, prekybos ir amatų (PPA) rūmų Marijampolės filialo direktorius Evaldas Ulevičius neslėpė, kad apmaudžiausia būna tam, kuris lieka pirmas už brūkšnio. Jo teigimu, Kauno PPA rūmų Marijampolės filialas visada atkreipia dėmesį į įmones, kurios nepamiršta mūsų mažųjų, tad už edukacinę verslo misiją, kuriant mažiesiems, jis įteikė apdovanojimą ir padėką MB „Lavina LT“ direktorei Dianai Jazukevičienei.

Pagaliau atėjo ilgai laukta akimirka – konkurso „Sukurta Šakių krašte“ nugalėtoju paskelbta UAB „Vilkenta“. Įteikdamas „Skruzdę“ šios įmonės direktorei K. Vilkenytei, E. Pilypaitis linkėjo sėkmės vyndarių ieškojimuose, pridurdamas, jog kantrūs visada išlaukia ir nugali.

Paklausta, kaip jaučiasi lyg iš gausybės rago šiemet pasipylus apdovanojimams („Vilkentai“ šiais metais buvo įteikta „Metų žvilgsnio“ nominacija, tris prizines vietas laimėjo naujausi vynai „Žalio vyno“ šventėje), K. Vilkenytė neslėpė, jog tai tikrai labai geras jausmas.

UAB „Vilkenta“ pirmą kartą ryžosi dalyvauti konkurse, pristatydama šeimos verslo vizitine kortele tapusį pienių vyną. Tad pirmas kartas nemelavo ir garantavo pergalę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.