Dvaras bus išnuomotas?

gelgaudiskio dvaras7
Nuotr. Praėjusį penktadienį susirinkusi Gelgaudiškio dvaro sodybos nuomos komisija siūlys savivaldybės tarybai privalomą investicijų dydį sumažinti iki 300 tūkst. eurų. Gal tuomet atsiras ir dvaro nuomininkas.


Jau rašėme, kad Gelgaudiškio dvaro nuomininkas turi būti surastas iki sausio 20 d., kitu atveju savivaldybei gali tekti mokėti 2,6 mln. eurų baudą. Kaip informavo rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis, atsirado dar vienas dvaru besidomintis asmuo – Gruzijos garbės konsulas Lietuvoje.
 
Pasak mero, potencialus nuomininkas, Gruzijos garbės konsulas, su savo verslo partneriu jau apžiūrėjo Gelgaudiškio dvarą, bet meras viliasi, kad, paskelbus konkursą iš naujo, galbūt atsiras ir daugiau susidomėjusių. Mat paskutinysis dvaru susidomėjęs verslininkas dvarą norėjo ne nuomoti, o pirkti, tačiau tai neatitiko konkurso sąlygų. Be to, išlieka grėsmė, kad dvaras gali būti neprienamas visuomenei.

Savivaldybės tarybai bus siūloma gruodžio 21d. skelbti dar vieną Gelgaudiškio dvaro sodybos nuomos konkursą.

Gruodžio 14 d. įvyko Gelgaudiškio dvaro sodybos nuomos komisijos posėdis, kuriame buvo svarstomos konkurso pakeitimo sąlygos. Buvo pasiūlyta privalomą investicijų dydį sumažinti iki 300 tūkst. eurų. Šį komisijos pasiūlymą dar turės patvirtinti savivaldybės taryba.

 Pasak E. Pilypaičio, jis praėjusią savaitę lankėsi Lietuvos verslo paramos agentūroje (LVPA), kurios vadovas, anot mero, lanksčiai pažiūrėjo dėl rodiklių nepasiekiamumo.

„LVPA atstovai svarstė, kad jeigu jau mes nepasiekiame to rodiklio, t.y. pritraukti iki milijono eurų investicijų, tai koks skirtumas, ar siekiame 700, 500 ar 300 tūkstančių eurų. Jau vis tiek tas rodiklis nepasiektas. Aišku, tuomet reikės įrodinėti agentūrai, kad tas veiklas investuotojas sugebėjo pasiekti už mažesnę investuotą sumą. Agentūra visą laiką iš mūsų reikalavo lengvinti sąlygas, bet rodiklių keisti jie negali, nes rodikliai buvo sutarties dalykas. Sutartis pasibaigusi, todėl niekas negali jos kvestionuoti“, – aiškino meras.

Anot mero, jeigu iki sausio 21 d. LVPA bus pateikta pasirašyta sutartis su investuotoju, tuomet agentūra nevykdys beveik 2,6 mln. eurų Europos Sąjungos investicijų sugrąžinimo procedūros.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.