Ne dideli suvalgo mažus, bet greitesni suvalgo lėtesnius

gulbele rekordas
Nuotr. Renginio metu didžiausias dėmesys skirtas įmonės darbuotojams, išdalinta daugybė padėkų. Vienas iš „Gulbės sparnų“ įteiktas mėsos ceche dirbančiam Ramūnui Tvarijonui (centre). Pradėjus vietoje apdoroti skerdieną siektina riba buvo 200 kg, o jau kelis mėnesius skaičiai viršija lūkesčius – prekybai paruošiama daugiau kaip 4 tonos mėsos.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Į gerokai didesnį nei bet kada anksčiau šventinį renginį praėjusį savaitgalį savo darbuotojus bei bičiulius pakvietė UAB „Gulbelė“. Kaip sako organizatoriai, įmonė dar niekada nebuvo tokia didelė, o ir vietos atsinaujinusiame Šakių kultūros centre užtenka visiems. Kadangi didžiausios metų šventės prekybininkams yra pats darbymetis, tai sausis pats tinkamiausias metas susirinkti, pasidžiaugti pasiektais rezultatais ir atšvęsti.

Pasak UAB „Gulbelė“ direktoriaus Arūno Tarnausko, 2018-ieji tiek verslui, tiek įmonei buvo gana permainingi ir sudėtingi, nes reikėjo taikytis prie besikeičiančių įstatymų, reikalavimų. Visgi įmonės vadovas nusiteikęs optimistiškai ir sako, jog skųstis nereikėtų – metai gana sėkmingi, pardavimai augo, per abi bendroves (UAB „Gulbelė“ ir dukterinė įmonė „Gulbelės prekyba“) pasiekta daugiau nei 43 mln. apyvarta (lyginant su 2017-aisiais fiksuojamas 8 proc. augimas), aptarnauta apie 7 mln. klientų. Sausio 1d. per abi įmones dirbo 494 darbuotojai, nors žiemos periodu darbuotojų samdoma maždaug 5 proc. mažiau nei vasarą. Metų pabaigoje atidaryta parduotuvė Jurbarke, per metus atnaujintos penkios tinklo parduotuvės, išplėstas prekybinis plotas, įvairios paslaugos. Nors direktorius juokauja, kad tarp didžiųjų gigantų jo vadovaujama įmonė maža, tačiau apskritai gana didelė, su nemenkomis galimybėmis.  

„Šią savaitę iš Valstybinės mokesčių inspekcijos gavau laišką, kuriame pranešama, kad „Gulbelė“ priskiriama prie didžiųjų mokesčių mokėtojų šalyje. Valstybė mums už tai dėkinga <...> Supratome, kad esame svarbūs, tuo ir džiaugiamės“, – sakė A. Tarnauskas, savo kalboje apibendrinęs ir laukiančius iššūkius, ir kitas aktualijas.

Apie veiklą galima kalbėti ir kalbėti – sukurti šeši prekiniai ženklai – krautuvė „Gulbelė“, restoranas „Kuchmistrai“, cukrainė „Laimė“, „Gulbelės kepyklėlė“, „Gulbelės prekyba“, kavinė „Kiba“. Dažnas šakietis neįsivaizduoja savo dienos be šviežios bandelės, išskirtinio torto ar kitos pamėgtos produkcijos. Kaip ir skelbia jų šūkis – tiesiog kasdien kartu. Ir ne tik rajone.

A. Tarnauskas pasidžiaugė ir pagrindinio partnerio –„Aibės“ aljanso tobulėjimu, taip pat „Gulbelės“ prekybos plėtra – metų pabaigoje pasirašyta sutartimi, leidusia perimti „Senukų“ franšizinę parduotuvę Jonavoje.

Tačiau „Gulbelė“ matoma ir dėl savo požiūrio į įvairius socialinius projektus, dėl dosnios paramos. Bendrovė remia krepšinio klubą „Vytis“, muzikos festivalį „Beatričės vasaros“, prisidėjo prie signataro Jono Vailokaičio įamžinimo bei prie daugelio kitų projektų. Būtent už socialiai atsakingą požiūrį ir neabejingumą, kas vyksta aplinkoje, už požiūrį į kultūrą A. Tarnausko vadovaujamai bendrovei padėkos žodžių negailėjo ir meras Edgaras Pilypaitis, buvusi Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė.

„Jūsų sukurti šeši prekės ženklai, kurie toj fotosienelėj mus gražiai apglėbė, rodo jūsų lankstumą, jūsų ambicijas ir tikiu, kad būsit, nes be jūsų kasdienybė būtų pilka ir nuobodi. Išradingai ir kūrybingai pakelti iššūkius bei lengvo gulbės mosto“, – linkėjo rajono vadovas.

O kokie iššūkiai laukia šiais metais? A. Tarnauskas pabrėžė – bus siekiama, kad įmonė būtų moderni bei toliau puoselėjanti tradicijas.

„Ne dideli suvalgo mažus, bet greitesni suvalgo lėtesnius“, – sakė įmonės direktorius, linkėjęs įmonei reikiamo greičio, „o rinka lai valgo kitus“, – juokavo jis.

Visgi didžiausias dėmesys renginio metu skirtas įmonėje dirbantiems. Mero padėkos skirtos UAB „Gulbelės prekyba“ direktoriui Domui Ugianskiui bei restorano „Kuchmistrai“ maisto technologui Artūrui Rakauskui. Lietuvos kooperatyvų sąjungos generalinio direktoriaus Rimondo Koreivos padėkos raštas įteiktas „Gulbės“ kasininkei Irenai Dovydaitienei, kuri įmonėje turi ilgiausią darbo stažą. Tačiau čia apdovanojimai tik prasidėjo. Daugybė „Gulbės sparnų“ (14 nominacijų) šventinį vakarą nusileido į darbščiausių, draugiškiausių, bendruomeniškiausių, iniciatyviausių ir labiausiai per metus pasižymėjusių darbuotojų rankas. Tradiciškai renginio metu apdovanoti ir penkerius, 10, 15 bei 20 metų įmonėje dirbantys darbuotojai (daugiau nei penkerius metus dirbantys atitinkamai pagal stažą gauna sidabrinius, auksinius bei platininius ženkliukus su Gulbės atvaizdu). Šventinį pasibuvimą vainikavo ne tik padėkos, šventinis furšetas, bet ir bet kokius lūkesčius pranokęs atlikėjo Martyno Kavaliausko koncertas. Muzikinę programą dovanojo ir Šakių kultūros centro pučiamųjų orkestras.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.