Prie įmonės vairo stojus naujai vadovei kurso kryptis nesikeičia

grinkeviciene
Nuotr. Naujoji UAB „Šakių laidotuvių namai“ direktorė Aurelija Grinkevičienė: „Pradėjau pati nuo savo žinių gilinimo pagal darbuotojų pareigybes – veikla labai specifinė, džiaugiuosi, kad gavau tokį gerą kolektyvą.“

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Trečią mėnesį savivaldybės įmonei UAB „Šakių laidotuvių namai“ vadovaujanti Aurelija Grinkevičienė sako, kad iššūkis pradėti naują veiklos kryptį pasiteisino – puikus kolektyvas, geras įdirbis, visa veikla sustyguota taip, kad direktorei telieka įmonės vairą laviruoti teisingu, jau žinomu keliu. Pats didžiausias iššūkis, kurį sau metė nauja vadovė, – tobulinti įmonės rinkodarą.

Anot A. Grinkevičienės, šiandien daug kas stebisi, kad būtent ji dalyvavo konkurse, nes žmonėms ji asocijuojasi su vestuvių verslu, nors niekada tuo neužsiėmė – privati A. Grinkevičienės įmonė nuomojo proginius drabužius. Dalyvauti konkurse ją paskatino ir buvusi įmonės vadovė Janė Dėdinienė, kuri motyvavo sakydama, kad „tu ten labai tiktum“, turėdama mintyje jos sugebėjimą bendrauti su žmonėmis. Padrąsinta buvusios direktorės ir artimųjų, A. Grinkevičienė dalyvavo antrame savivaldybės rengtame konkurse ir jį laimėjo. Šio savo žingsnio šiandien tikrai nesigaili, juolab kad įmonės darbuotojai  direktorę priėmė geranoriškai.

Naujos pareigos - nauji užmojai

Pirmas žingsnis, kurį padarė nauja vadovė, – susipažino su pačios įmonės veikla, darbuotojais.

„Pradėjau pati nuo savo žinių gilinimo pagal darbuotojų pareigybes – veikla labai specifinė, džiaugiuosi, kad gavau tokį gerą kolektyvą. Jie visi jau puikiai susidirbę, žino savo pareigas ir atsakomybę. Žaviuosi, kaip jie sugeba sudėtingose situacijose atsilaikyti, yra morališkai stiprūs“, – dalijosi pirmaisiais įspūdžiais direktorė.

A. Grinkevičienė džiaugiasi ne tik puikia komanda, bet ir sutvarkyta įmonės infrastruktūra – renovuotu pastatu, sutvarkytomis tiek šarvojimo, tiek maitinimo salėmis, gerai sustyguota paslaugų teikėjų sfera. Naujai direktorei buvo įrengtas atskiras kabinetas įstaigos antrame aukšte. Anot A. Grinkevičienės, atskiros patalpos vadovei buvo būtinos, nes trims darbuotojams viename administraciniame kabinete tuo pačiu metu buvo sunku susikalbėti kad ir telefonu. Pagal naujus reikalavimus dar reikalinga spinta su ventiliacijos sistema, kurioje turėtų būti laikomi chemikalai, skirti balzamavimui, tačiau ji kainuoja brangiai, todėl vadovė suka galvą, kaip sutaupyti ir įsigyti naują daiktą.

Pasak A. Grinkevičienės, per trumpą savo vadovavimo laiką jau teko padėti darbuotojoms ir numirusio žmogaus kūną perkelti į karstą. Tokios veiklos direktorė nebijo – žiūri į savo darbą kaip į tarnystę, nes mirtis yra natūralus gyvenimo procesas, kuris neišvengiamas, ir mirusiųjų nėra ko bijoti.

Plečia rinkodarą

Šiuo metu naujai direktorei rūpi, kaip patobulinti įmonės rinkodarą, nes nuo 2018 m. lapkričio vos už kelių šimtų metrų atsirado konkurentai – laidojimo namai „Tyla“, o ir prieš tai mieste buvo Marytės Bernotienės įmonė „Šakių buitis“, kuri irgi sudarė tam tikrų paslaugų konkurenciją, nors iš dalies bendradarbiavo ir su jų įmone.

Kalbėdama apie rinkodarą direktorė sako, kad pirmasis žingsnis, kurį ji padarė, – įmonės internetinio puslapio sukūrimas socialiniame tinkle „Facebook“, jis pasiteisina, nes čia klientai apie įmonę randa visą reikalingą informaciją. Per socialinius tinklus įmonei yra didesnė galimybė išpopuliarinti ne tik teikiamas paslaugas, moderniąją „Angelų“ salę, bet ir maitinimo paslaugas – įmonė pajėgi teikti  išsivežimui maisto užsakymus įvairiems vakarėliams. Kalbėdami apie neseniai į rajono rinką atėjusius konkurentus, tiek direktorė, tiek pavaduotojas Darius Talala sako – klientui yra teisė rinktis, ar jie nori naujovių, ar ilgamečio įdirbio ir profesionalumo. Taip pat direktorės pavaduotojas sako, kad jų įmonė klientui garantuoja ne tik kokybiškas paslaugas, bet sumoka visus mokesčius į rajono biudžetą, nes pernai metų verslo skaidrumą tirianti verslo iniciatyva „Baltoji banga“ prakalbo apie tai, kad daugiausia mokesčių į šalies biudžetą nesurenkama iš verslo, veikiančio laidojimo paslaugų sferoje. Tyrimo rezultatai laidojimo paslaugų versle atskleidžia gana paradoksalią su darbo santykiais susijusią situaciją. Pavyzdžiui, kaip rodo „Baltosios bangos“ surinkti duomenys, privačiose laidojimo paslaugas teikiančiose įmonėse vidutinis darbo užmokestis sudaro 397,85 euro, o savivaldybėms priklausančiose tokio pobūdžio įmonėse – 795,10 euro. Nors, kaip paaiškėjo tyrimo metu, vienam savivaldybės darbuotojui tenkantis krūvis per metus yra kone perpus mažesnis. Anot pavaduotojo, ar gali būti realu, kad įmonėje registruoti trys darbuotojai atliktų visas laidojimo paslaugas (šarvojimo, giedojimo, duobės kasimo ir t.t.), akivaizdu, kad kitos paslaugos bus perkamos, tačiau nėra aišku kiek sumokama iš tos veiklos mokesčių, . Todėl, pasak direktorės, kartais klientai, besiskųsdami dėl aukštesnių gėlių ar kitų smulkmenų kainų, nepagalvoja apie esminį dalyką, jog įmonė sumoka didžiulius mokesčius ir tiekia kokybišką produkciją.

Koja kojon su laiku

Šiais metais UAB „Šakių laidotuvių namai“ įstojo į laidojimo įmonių susivienijimą „Rekviem“, kuris jungia daug Lietuvos įmonių ir taip padeda susirasti klientus, kad ir kuriame šalies kampelyje jie begyventų. Anot direktorės, mirus artimam žmogui iš mūsų rajono „Rekviem“ iš karto nukreiptų klientą susitarti su jų įmone kaip patikimu paslaugų teikėju, o tai, kalbant apie konkurencinę aplinką, yra privalumas. Šio susivienijimo iniciatoriai žada atvykti ir pravesti mokymus įmonės darbuotojams, kaip bendrauti su skausmą patyrusiais klientais.

Vos tik pradėjusią vadovauti A. Grinkevičienę pavaduotojas supažindino su „Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos“, kuriai priklauso ir „Šakių laidotuvių namai“, nariais. Direktorė džiaugiasi, kad čia ji buvo priimta labai šiltai.

Kalbėdama apie ateitį direktorė sako, kad norėtų vykti ir į įvairius seminarus mokytis, tobulėti, plėsti akiratį, sužinoti naujovių, todėl artimiausiu metu su pavaduotoju žada keliauti į kaimyninėje Lenkijoje vyksiantį seminarą. Kalbėdama apie naujoves ir paslaugų rato plėtimą įnoringiems klientams, vadovė sako, kad jų laidojimo namuose klientai gali gauti įvairias, netgi ir labai išskirtines paslaugas. Kaip pavyzdį mini neseniai įvykusias dviejų asmenų laidotuves, kur artimieji pageidavo pučiamųjų orkestro, ir noras buvo išpildytas. Netrukus įmonė pasiūlys klientams ir naują projektorių, kad artimieji turėtų galimybę pasižiūrėti apie velionį gražius prisiminimus sukeliančias fotografijas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.