Dvaras perleidžiamas kitai įmonei, bet išlieka tos pačios šeimos rankose

aldoniai2
Nuotr. Savivaldybės taryba pritarė, kad nuomininko teisės ir pareigos būtų perleistos UAB „Kartai“, vadovaujamai Aurelijos Aldonystės (dešinėje), nors vasario 15-ąją dvaro nuomos sutartį pasirašė jos tėvas verslininkas Mindaugas Aldonis (kairėje).


Gintarė MARTINAITIENĖ

Nors vasario 15-ąją Gelgaudiškio dvaro sodyba išnuomota UAB „Sunny LT“, penktadienį posėdžiavusi savivaldybės taryba dvaro nuomininko teises ir pareigas perleido UAB „Kartai“. Nors įmonės priklauso tai pačiai Aldonių šeimai, kai kurie tarybos nariai vertino, kad tokia situacija tiesiog neskani.

Štai su sprendimo projektu susipažinusi tarybos narė Rima Rauktienė teiravosi, kodėl kas mėnesį keičiasi subjektai, nors sako suprantanti, kad teisiškai tai galima.

„Man buvo neskanu. Teisiškai galima, bet tai apskritai per daug ažiotažo susilaukęs klausimas tiek laiko, tiek emocijų atžvilgiu“, – kalbėjo tarybos narė.

Eglė Dragūnaitytė kėlė klausimą, ar tai ne tas pats, kad, tarkim, ji išsinuomotų butą, bet paskui pareikštų, kad jame gyvens brolis ir sutartis perleidžiama jam.

Tačiau savivaldybės administracija šioje vietoje vieninga ir gana kategoriška – esą čia nieko blogo, apie tai, pasak Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo Arvydo Šlėderio bei vicemero Bernardino Petro Vainiaus, jau buvo kalbama pasirašant sutartį.

„Ta mintis jau dėliojosi sutarties pasirašymo metu. Pagalvokite apskritai, per kiek laiko gimė sutartis. Per tiek laiko suplanuoti savo veiksmus, finansus, mano supratimu, žvėriškai sunku, ir tų vizijų, keitimų gali būti. Man atrodo tai visai normalu“, – sakė A. Šlėderis, pridurdamas, kad viskas lieka tos pačios šeimos rankose ir verslo atžvilgiu toks šeimos požiūris jam atrodo visiškai sveikas.

Jį papildymas vicemeras kalbėjo, kad vasarį apskritai buvo galima rinktis tarp to, ar pasirašoma sutartis su vieninteliu nuomininku, ar nepasirašoma nieko.

Tiesa, verslininkas Mindaugas Aldonis, kuris vasario 15 d. parašą ant dvaro nuomos sutarties dėjo kaip UAB „Sunny LT“ vadovas, juo tapo tik vasario 8 d. Iki tol įmonei vadovavo vienintelis jos akcininkas Erikas Vaičaitis, tačiau, kaip situaciją komentavo ir savivaldybės administracija, tiesiog Aldoniai „nebūtų spėję laike“ susirinkti visų reikiamų dokumentų ir konkurse dalyvauti patys, tad priėmė sprendimą tai daryti UAB „Sunny LT“ vardu. Esą ši įmonė neseniai buvo dalyvavusi kitame konkurse, turėjo visus reikiamus dokumentus. Pats M. Aldonis yra UAB „Tarzanas“ vadovas ir turi pramogų parką, su žmona Giedre taip yra įkūrę viešbutį ir restoraną „Dzūkijos dvaras“, o UAB „Kartai“, kuriai penktadienį tarybos posėdžio metu perleistos dvaro nuomininko teisės ir pareigos, direktore yra M. Aldonio dukra Aurelija Aldonytė.

Komitetų posėdžių metu A. Šlėderis aiškino, kad perleidimo niuansai derinti su advokatais, UAB „Kartai“ pateikė visą reikiamą dokumentaciją ir atitinka reikiamas konkurso sąlygas, kvalifikacinius reikalavimus, turi finansinius pajėgumus.

Pagal viešai prieinamą informaciją UAB „Kartai“ apyvarta 2017 m. buvo 100 tūkst.–200 tūkst. eurų, įmonėje dirba 14 žmonių. Palyginimui – UAB „Sunny LT“ 2017 m. apyvarta – 20 tūkst.–30 tūkst. eurų bei du darbuotojai. Beje, būtent maža apyvarta vasarį ypač kliuvo kai kuriems tarybos nariams.

Penktadienį sprendimas perleisti nuomininko teises UAB „Kartai“ priimtas 20 tarybos narių balsavus už, trims susilaikius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.