„Zanavykų bankelis“ laikosi stabiliai, dirba pelningai

pukinskiene
Nuotr. Apie Kreditoa unijos veiklą bei siekius kalbėjo valdybos pirmininkė Aušrelė Pukinskienė.


Kovo 29 d. kredito unija „Zanavykų bankelis“ sukvietė savo narius į ataskaitinį susirinkimą, kuriame pasidžiaugta, kad 2018 metais iškelti uždaviniai buvo pasiekti.
 
Pagal narių skaičių ir turimus aktyvus „Zanavykų bankelis“ 2018 m. išliko tarp didžiausių Lietuvos ir naujos centrinės kredito unijos KREDA sistemai priklausančių unijų. „Zanavykų bankelis“ valdo 18,4 mln. eurų turtą, iš jų 6,7 mln. eurų paskolų, ir vienija 4 tūkst. 451 narį (pernai įstojo 83). Pasak kredito unijos valdybos pirmininkės Aušrelės Pukinskienės, šiais metais vėl keliamas iššūkis – pasiekti 20 mln. aktyvą.

Kredito unija „Zanavykų bankelis“ pajėgus suteikti daugiau paskolų. Norėtų pasiekti 8 mln. eurų. Dėl to 2018 m. lapkričio 16 d. priimtas sprendimas suteikti paskolas naujiems ir esamiems kredito unijos nariams įsigyti žemės ūkio techniką iš UAB „Dojus Agro“ iki 60 mėn. be papildomo pajaus.

Pasak A. Pukinskienės, praėjusiais metais teko imtis kai kurių ryžtingų, gal net nepopuliarių sprendimų: po daugiametės veiklos analizės buvo nutarta nuo 2018 m. birželio 1 d. uždaryti struktūrinius padalinius – nutolusias kasas – Lekėčiuose ir Kriūkuose.

„Nors buvome gavę pageidavimą palikti kasą Lekėčiuose, bet liūdniausia, kad naujų narių įstoti į bankelį neatsirado“, – svarstė A. Pukinskienė.

Anot A. Pukinskienės, parėjusiais metais darbuotojams teko gilintis į Asmens duomenų tvarkymo taisykles, tačiau administracija yra pakankamai kompetentinga, patirties sėmėsi mokymuose.

„Esminis ir svarbiausias dalykas, kad Zanavykų bankelis – vienintelė finansų įstaiga, esanti taip arti rajono žmonių. Aptarnaujame  klientus visomis darbo dienomis ir valandomis bankelyje, jaučiame, kaip ypač nutolusiose kasose Kudirkos Naumiestyje ir Barzduose žmonėms reikalingas socialinis bendravimas, siekiame, kad mūsų darbuotojai įsiklausytų į kiekvieno nario pageidavimus ir lūkesčius“, – sakė A. Pukinskienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.