„S Plius“ kolektyvas dovanojo šakiečiams meilės ir šilumos vakarą

splius
Nuotr. Grožio namų „S Plius“ kolektyvas penktojo gimtadienio proga šventę dovanojo ne tik sau, bet ir bendruomenei.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Balandžio 26 d. šakiečiai, susirinkę į vakarines pamaldas Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, buvo maloniai nustebinti. Grožio namai „S Plius“ čia jiems surengė savo penktojo gimtadienio staigmeną – šv. Mišiose, kurias aukojo kunigas Vitalij Volodkovič, šiuo metu vikaraujantis Prienų Kristaus Apsireiškimo parapijoje, giedojo operos solistas Liudas Mikalauskas.

Grožio namų „S Plius“ savininkė ir vadovė Sonata Kazlauskė neslėpė, kad nusprendė savo penktąjį gimtadienį paminėti kitaip, dovanojant bendruomenei šiek tiek kitokias šv. Mišias, o po jų – šiltą pasibuvimą drauge, besiklausant L. Mikalausko, Linos Lukošienės ir Tomos Butkutės atliekamų dainų, jiems akomponavo Beata Grigaitienė. Ši šventė išreiškė tai, ką aštuonios kūrybingos moterys negalėjo išsakyti žodžiais. Mat buvo ir daugiau visokių idėjų, tačiau būtent ši geriausiai išreiškė jų norą pasidalyti su savo klientais ir aplinkiniais tais jausmais, kurie eina iš širdies į širdį. Būtent todėl ir vakaras „Iš širdies į širdį“ buvo kupinas meilės ir šilumos, ir Dievo namai tam labai tiko. Tad susitikusi su Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios klebonu Vytautu Antanu Matusevičiumi, S. Kazlauskė ir pati sako nesupratusi, kaip greitai su juo visą renginio repertuarą suderino.

„Savotiška mainų programa įmonėje vyksta kiekvieną dieną, tačiau norėjos žmonėms taip kažką duoti, nes ne viskas pinigais šiame gyvenime matuojama, tiesiog padovanoti gerą laiką už draugystę, už tai, kad kartu. Galbūt ir klebonas dėl to buvo labai atviras ir mus į Bažnyčią įsileido“, – pasakojo grožio namų „S Plius“ vadovė, prasitarusi, kad už šv. Mišių aukojimą labai dėkinga kunigui V. Volodkovič, kuris su kolektyvu draugavo visus tuos metus nuo pat įsikūrimo.

Penktuosius metus grožio namai „S Plius“ įkūnijo keturiose stichijose, prie kurių labai harmoningai prisiderino penktasis elementas – aštuonios kūrybingos moterys, kurių sukurti modeliai papuošė sakralias bažnyčios erdves tiek iš išorės, tiek ir iš vidaus. Jas simboliškai įkūnijo mergaitė raudonais drabužiais, pradėjusi šventinį renginį smuiko melodija. Bažnyčios prieigose buvo eksponuojama įmonės darbuotojų sukurtų įvaizdžių paroda, o viduje, tarp bažnyčios kolonų, stovėjo gyvi meno kūriniai – „S Plius“ klientės, kurios nuolat sukosi ratu, leisdamos žmonėms jas fotografuoti, apžiūrėti jų šukuosenas ir makiažą.

„Iš tiesų, meną sunku suprasti. Mes tokį kelią užvedėm. Mes taip jį matom. Nuolat važiuojam mokytis, įgyti naujos patirties ir tobulėti, – pasakojo S. Kazlauskė. – Labai gaila, kad pas mus nuvertinama kirpėjo profesija, nes dažnai galvojama, kad kirpėja gali dirbti bet kas ir tam visai nereikia smegenų, tačiau gerai išmanyti šį darbą yra beprotiškai sunku. Ne veltui sakoma, kad yra dvi šios profesijos pusės – tai amatas ir kūryba. Mes priskiriame save prie kuriančiųjų. Tai atsispindėjo ir mūsų modeliuose, kurie ne šiaip sau buvo „įrėminti“ geometrinėse formose. Trikampis, puslankis, ovalas, kvadratas mus darbe lydi nuolatos. Ir šukuosenos atkartojo jų formas.“

Pasak S. Kazlauskės, dažnai tenka ne tik šukuoseną sukurti, bet ir pabūti psichologu, klausytoju ir guodėju. Tad šiltas vakaras Dievo namuose buvo vidinės, dvasinės pusės išraiška. Ne veltui įmonės darbuotojos prasitarė, kad jų pavadinimas S – tai Sonata plius visi kiti – kolektyvas, klientai ir visas pasaulis. Gal todėl čia ne kirpykla, ne salonas, o tiesiog namai, kuriuose gyvena viena šeima. Įvaizdžius (šukuosenas ir makiažą) savo klientėms kuria ne tik S. Kazlauskė, bet ir Jurgita Misiukevičienė bei Ineta Vidrinskė. Jei nori pokyčių, šiuolaikinę šukuoseną parinks ir padarys Daiva Paukštienė ar Larisa Ūsienė. Jei pavargai, atsipalaiduoti padės Ingos Endriukaitienės masažai ir kitos kūno priežiūros procedūros. Jei iki pilnos laimės pritrūks manikiūro, pedikiūro ar priaugintų blakstienų, šias grožio procedūras atliks Jovita Juškaitienė ir Rasa Lažauninkienė.

„S Plius“ namų savininkė neslėpė, kad, kaip ir kiekvienoje šeimoje, būna visko, tiesiog svarbu išmokti vieniems kitus priimti tokius, kokie yra, protingai pavydėti, nes sveika konkurencija taip pat yra vienas iš tobulėjimo būdų.

Paklausta, penkeri metai įmonei daug ar mažai, S. Kazlauskė buvo atvira – tai išaugta vaikystė ir paauglystės pradžia, kai užtenka drąsos išsiskirti iš kitų, priimti netradicinius sprendimus ir nebijoti pasekmių, ką pasakys aplinkiniai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.