Sutartis pratęsta, nors taryba nebuvo vieninga

Paskutiniajame savivaldybės tarybos posėdyje buvo priimtas sutarties pakeitimas dėl hidroelektrinės statybos Kudirkos Naumiestyje. Viliamasi, kad 2011 m. užtvanką išsinuomojusi UAB „Lithidro“ visgi įvykdys savo įsipareigojimus.

Esminiai sutarties pakeitimai susiję su tuo, kad dabar mažąją hidroelektrinę būtų leidžiama statyti šalia užtvankos, o ne ant senųjų pamatų. Beje, pasak komitetų posėdžiuose kalbėjusios Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėjos Egidijos Grigaitienės, kad atstatyti senojoje vietoje nebus galimybės, rodo dar 2001 m. dokumentai. Tą patį akcentuoja ir užtvanką išsinuomojusi UAB „Lithidro“, aiškindama, kad per tiek metų statiniai tapo avarinės būklės, nemaža dalis sugriuvusi, galimybės atstatyti nėra. Kita vertus, tenka pripažinti, kad nors užtvanka ir buvo išnuomota, bet statybos leidimas taip ir neišduotas.
 
„Žaidžiam nepakitusiom sąlygom, bet pakitusiom taisyklėm“, – pripažino meras Edgaras Pilypaitis, omeny turėdamas, kad dar anksčiau ketinimų statyti hidroelektrinę turėjo UAB „Sofvila“, kuriai bankrutavus 2006 m., planai taip ir liko neįgyvendinti, tačiau šiai įmonei statybos leidimas esą išduotas buvo.

Bet kokiems sutarties pakeitimams priešinasi šalia buvusios užtvankos pastatą įsigiję tauragiškiai Balašaičiai, beje, įsitikinę, kad senojoje vietoje hidroelektrinę atstyti eitų, o jų pastatas esą yra itin svarbi užtvankos įrenginių dalis.

UAB „Lithidro“ hidroelektrinę turėtų pastatyti per dvejus metus, laiką skaičiuojant nuo statybos leidimo išdavimo datos. Pagal senąją sutartį statinys turėjo būti pastatytas iki gegužės 12 d.

Nuo šiol administracijos direktorius turės paskirti atsakingą darbuotoją, kuris ir vykdys šio klausimo sprendimo priežiūrą. Tiesa, dėl sutarties pakeitimo tarybos nariai nebuvo vieningi. Sprendimas priimtas 16 balsavus už, šešiems susilaikius, dviem nebalsavus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.