Ar išsipildys sužibusi viltis, parodys laikas

tic pastatas
Nuotr. Apie tai, kad Turizmo informacijos centras galėtų įsikurti būtent E. Steponaičio gatvėje esančiame pastate, kalbama ne vienerius metus. Vienintelis keblumas, iš kur gauti lėšų pastato sutvarkymui.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Apie tai, kad Šakių turizmo informacijos centras (TIC) turėtų būti perkeltas į erdvesnes bei reprezentatyvesnes patalpas kalbėta ne vieną kartą ir ne vienerius metus, tačiau kalbos ir liko kalbomis. Dabar vėl sužibo viltis, kad galbūt pavyktų pritraukti lėšas E. Steponaičio gatvėje esančio pastato remontui ir ten įkurdinti TIC.

Tiesa, Ūkio architektūros ir investicijų skyriaus vyriausioji projektų koordinatorė Kristina Juodvalkienė apie tai kalba itin atsargiai ir patikina, kad kol kas vyksta įvairūs darbiniai derinimai ir jokio rezultato dar nėra. Esmė, kad Šakių rajono savivaldybė kartu su Goldapo miesto savivaldybe planuoja dalyvauti bendroje Europos Sąjungos programoje ir ketina pritraukti lėšų sveikatingumo bei glaudaus bendradarbiavimo skatinimui. Balandį Šakiuose viešėjo lenkų delegacija, o praėjusį savaitgalį į Lenkiją vyko mūsiškiai, tarp kurių ne tik K. Juodvalkienė, bet ir mero pavaduotojas Darius Jakavičius bei konsultantai.

Nors vicemeras buvo optimistiškesnis ir sakė: „Vilčių, kad gali pavykt, yra“, tačiau K. Juodvalkienė reziumavo: „Rezultato nėra ir greitu metu nebus. Mes dar net iki galo neišsiaiškinę, ar galėsime teikti, nes mūsų ir lenkų norai gana skirtingi – lenkai norėtų tiesti dviračių taką.“ Tačiau tokių planų, pasak projektų koordinatorės, tikrai yra, o projektinių paraiškų teikimas prasidės birželio 10 d. ir truks iki rugsėjo 30 d. Tad darbinga nusimato visa vasara.

Mūsiškiai, kaip minėta, norėtų sutvarkyti netoli Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos E. Steponaičio gatvėje esantį ir savivaldybei priklausantį pastatą bei į jį perkelti TIC (dabar pirmas pastato aukštas išnuomotas verslininkui). Apie tai, kad miesto centre, šalia skvero esantis istorinis pastatas būtų kone ideali vieta, taip pat kalbėta ne kartą. Šią idėją palaiko ir dalininkai, palankiai vertina ir pati TIC direktorė Ieva Bernotaitė. Vienintelis klausimas, kaip ir iš kur gauti lėšų pastato sutvarkymui. Prieš kelerius metus net buvo teikta projektinė paraiška, tačiau lėšų gauti nepavyko.

„Tikrai labai gera vieta. Be to, yra pasikeitęs turizmo centro naudojimo ženklo tvarkos aprašas ir jį galima naudoti tik gausiai turistų lankomoje vietoje arba miesto centre. Patalpos privalo būti pirmame pastato aukšte, vitrininiais langais į gatvės pusę. Pasikeitus šiam aprašui viską aptarėme ir dalininkų susirinkime gegužės 12 d.“, – komentavo I. Bernotaitė.

Nuo pat TIC įkūrimo pradžios įstaiga įsikūrusi UAB „Gulbelė“ priklausančiose nedidukėse patalpose. Šias patalpas iš savų lėšų pernai TIC susitvarkė, įsigijo naujus baldus, šią savaitę įsirengė kondicionierių. Turint tvarkingas ir šiuolaikiškas patalpas nuspręsta į kitas nesidairyti. TIC direktorė sako, jog, ko gero, būtų ir neracionalu keltis į nesutvarkytas patalpas tik tam kad keltis. O E. Steponaičio gatvėje net ir sėkmės atveju darbai, galima spėti, užtruktų ne metus, tad dabar ir toliau bus dirbama ten, kur dirbama, o laikas parodys, ar viltys ir užmojai virs realybe.

Be to, TIC „Gulbelei“ nemoka nei už nuomą, nei komunalinių mokesčių, mat „Gulbelė“ yra viena iš TIC dalininkų (be „Gulbelės, TIC dalininkai yra savivaldybė ir labdaros ir paramos fondas „Šešupės euroregiono Šakių biuras“, kuriam vadovauja Vitas Girdauskas).

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.