Vietos prisišvartuoti vis dar nėra

prieplauka grumuldis
Nuotr. Antanas Grumuldis (viduryje) per Jonines ketina atidaryti turistų plukdymo sezoną iš vieno Nemuno kranto į kitą, todėl labai svarbu, kad Gelgaudiškyje atsirastų prieplauka jų išlaipinimui.


Antradienį Gelgaudiškio paplūdimyje rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis, Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis bei Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis susitiko su laivo-kelto kapitonu Antanu Grumuldžiu bei jo padėjėju Viktoru Bendzium iš Belvederio.
 
Per Jonines verslininkas ketina atidaryti turistų plukdymo sezoną iš vieno Nemuno kranto į kitą, tik viena bėda – jų išlaipinimui ties Gelgaudiškiu vis dar nėra prieplaukos. Nors dėl jos pastatymo laivo-kelto savininkas kreipėsi į mūsų rajono savivaldybę dar praėjusių metų liepą, tačiau šis klausimas taip ir neišspręstas. Pasak mero, kad nereikėtų žaisti „sugedusio telefono“, visada geriau susitikti vietoje ir viską išsiaiškinti. Kadangi vanduo Nemune gerokai nuslūgęs, visiems teko gerai pasukti galvas, kur ir kaip turėtų stovėti prieplauka, nes, pasak A. Šlėderio, svarbiausia nustatyti prieplaukos, kuri plūduriuoja ant vandens, vietą. Tam reikalingi saugūs tvirtinimai, t.y. keturi inkaravimo taškai. Paaiškėjo, kad nuo pirmųjų dviejų, kurie yra arčiausiai kranto, pavogtos prieplaukos tvirtinimo grandinės. Ant kitų dviejų, kurie stovi giliau vandenyje, tikėtina, jos yra savo vietoje.

„Kadangi turim prieplauką ir norą padėti, be to, keleivių saugumas tiek jums, tiek ir mums vienodai rūpi, tai ir prieplaukos pastatymas turi būti abiejų šalių reikalas“, – nusprendė vedėjas, todėl buvo susitarta, kad savivaldybė atveš ir nuleis į vandenį prieplauką, o A. Grumuldis pasirūpins pritvirtinimu ir priežiūra navigacijos laikotarpiu.

Jam teks Nemuno dugne surasti ir ištraukti tvirtinimo grandines, o vietoj pavogtųjų nutarta įtaisyti reguliuojamus trosus.  

Susitikimo metu aptarti ir kiti techniniai klausimai, kalbėta, kas pasirūpins laivo-kelto prieplauka žiemos metu, aptarta galimybė prisijungti prie elektros įvado, taip pat pasvarstyta, kas galėtų pavėžėti atplukdytus turistus iki Gelgaudiškio dvaro. Be abejo, tuo labiausiai turėtų būti suinteresuoti naujieji dvaro valdytojai Aldoniai, tačiau tokios iniciatyvos galėtų imtis ir bet kuris vietinis verslininkas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.