Modernizuos kopūstų raugyklėlę

kopustai 07 16
Šakių krašto VVG pirmininkas Juozas Dainelis (kairėje) sveikindamas ūkininką Valdą Jušką pasidžiaugė, kad pagrindines žaliavas auginasi pats ūkininkas. (L. Poškevičiūtės nuotr.)


Liepos 12 d. Šakių krašto Vietos veiklos būstinėje (VVG) pasirašyta antroji vietos projekto vykdymo sutartis su Giedručių kaimo ūkininku Valdu Juška. Projektu metu bus modernizuojama Juškų raugyklėlė.

Projektas „Juškų raugyklėlės verslo modernizacija“ įgyvendinamas pagal priemonę „Vietos ištekliais pagrįstų produktų vertės didinimas ir maisto tiekimo grandinių plėtojimas“ .

Paramos suma 61 tūkst. 131 euras, prie projekto 33 tūkst. eurų prisidės pats V. Juška. Iš paramos lėšų bus įsigyti reikalingi mechanizmai: dozavimo linija, pakavimo mechanizmas, automobilis su šaldymo įranga bei kitos priemonės.

Nors V. Juška kopūstų rauginimo versle jau dešimt metų, bet tai pirmas pateiktas jo projektas. „Juškų raugyklėlės“ produkcijos asortimentas yra ne tik rauginti kopūstai, raugintos morkos, bet virtų burokėlių ir raugintų kopūstų salotos, raugintų kopūstų sultys.

„Mums svarbu užauginti ir pagaminti kokybišką produktą, kad žmonės pirktų jį. Daržovių užauginti gali visokių ir daug, tačiau kitas dalykas yra jų sandėliavimas, perdirbto produkto realizacija, todėl ir norime plėstis. O perdirbti kopūstus sugalvojom, kad gal pati prekė yra įdomesnė ir konkurentų aplinkui nėra, kol kas nesigailim“, – atviravo V. Juška. Jis atskleidė, kad norėjo daugiau gauti lėšų pastatų statybai, praplėsti sandėlį daržovių laikymui ir kitas patalpas. V.Juška pridūrė, kad, įgyvendinus projektą, didės našumas, didės pagamintos produkcijos kiekis ir teks ieškoti naujų rinkų.

„Didžiausias šitokių projektų privalumas yra, kad projektas įgyvendinamas mūsų rajone, parduodama ne žaliava, o jau produktas. Tokios mažos įmonės produktus pristato į mūsų prekybos centrus, gaunama rajone pridėtinė vertė. Šitokių projektų reikia, ir kaip galima daugiau“, – kalbėjo sutartį su „Juškų raugyklėlės“ savininku V. Juška pasirašę Šakių krašto VVG pirmininkas Juozas Dainelis.

Šakių krašto VVG vietos plėtros strategijos finansininkė Alina Baltrušaitienė taip pat akcentavo, kad tai pirmas ūkininko V. Juškos pateiktas projektas, anot jos, smagu, kad parama gali pasinaudoti kuo platesnis ratas asmenų, o ne tik tie patys pareiškėjai, paraiškas teikiantys antrą ar trečią kartą.

Taip pat šio projekto metu bus sukurtos dvi naujos darbo vietos. V. Juška projektą įgyvendinti numatęs 2020 m. spalio mėnesį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.