Karas nesibaigė, bet pirmasis mūšis jau laimėtas

Praėjusią savaitę į valdybos posėdį rinkosi Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) nariai, kuriems pirmininkas Juozas Vytas Dainelis, be kitų klausimų, pristatė ir Administracinių ginčų komisijos priimtą Šakių VVG palankų sprendimą dėl Žemės ūkio ministerijos veiksmų UAB „Atmeta“ teikto projekto klausimu.
 
Kaip žinoma, Šakių VVG projektų atrankos vertinimo komisija nepraleido kitam vertinimų etapui dar pernai rugsėjo mėnesį teiktos UAB „Atmeta“ projektinės paraiškos „Meistras į namus“. Būtent tuo metu Šakių VVG vadovavo socialdemokratė Raminta Jakelaitienė – įmonės „Atmeta“ direktoriaus Arijaus Jakelaičio žmona. Po tokio projekto atrankos komisijos narių sprendimo kilo nemenka įtampa tiek tarp pačios Šakių VVG pirmininkės ir narių, tiek tarp įvairių institucijų. Įmonė „Atmeta“ kreipėsi į Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA), kad ši, kaip aukštesnė instancija, priimanti galutinius sprendimus dėl teiktų paraiškų tinkamumo, atsakytų į klausimus, ar tinkamai pasielgė komisijos nariai, nepraleisdami paraiškos į kitą vertinimo etapą, bei pateiktų informaciją, kokie kriterijai netinka. Tačiau, anot vietos veiklos strategiją administruojančios vadovės Jurgitos Savickienės, NMA Šakių VVG projektų atrankos komisijos nariams konkretaus sprendimo, kuris įpareigotų dar kartą jiems pervertinti UAB „Atmeta“ teiktą projektinę paraišką, nepateikė. Šakių VVG kreipėsi į Žemės ūkio ministeriją, kaip aukštesnę instituciją, ir pateikė skundą, kad ši išaiškintų, kaip elgtis su projektine paraiška – UAB „Atmeta“ reikalauja atsakymų, o NMA sprendimo nepateikė. Tačiau Žemės ūkio ministerija tokį Šakių VVG skundą dėl NMA veiksmų atmetė ir jo nenagrinėjo. Galų gale Šakių VVG kreipėsi į Administracinių ginčų komisiją, kad ši išaiškintų jau pačios ministerijos veiksmus – ar pagrįstai ministerija Šakių VVG skundo nenagrinėjo? Rugpjūčio paskutiniąją savaitę Administracinių ginčų komisija, išnagrinėjusi Šakių VVG skundą, paskelbė jai palankų verdiktą – nusprendė, kad Žemės ūkio ministerija pasielgė neteisingai nespręsdama Šakių VVG ir NMA ginčo UAB „Atmeta“ paraiškos klausimu ir įpareigojo ministeriją spręsti, ar NMA pagrįstai nedavė Šakių VVG projektų atrankos komisijos nariams sprendimo pervertinti UAB „Atmeta“ projektinės paraiškos. Tiesa, Žemės ūkio ministerija tokį Administracinių ginčų komisijos sprendimą taip pat turėjo galimybę skųsti per mėnesį laiko, tačiau kol kas Šakių VVG nėra žinoma, ar jie taip padarė. Administracinių ginčų komisijos posėdyje dalyvavę Šakių VVG pirmininkas J.V. Dainelis ir vietos plėtros strategijos administravimo vadovė J. Savickienė valdybos nariams pristatė ir paaiškino, kad toks komisijos verdiktas yra jiems palankus, nes NMA iš tiesų nėra pateikusi sprendimo pervertinti UAB „Atmetos“ teiktos projektinės paraiškos. Jeigu šis sprendimas nebus apskųstas ir Žemės ūkio ministerija išsiaiškins, ar NMA pasielgė tinkamai nepateikdama sprendimo pervertinti paraišką, gal ši problema dėl nepraleisto projekto į kitą vertinimo etapą pajudės ir kažkaip išsispręs.  

UAB „Atmeta“ savo ruožtu taip pat yra iškėlusi ieškinį Kauno apygardos administraciniame teisme Šakių VVG, kad ši nevykdo NMA įpareigojimų. Pirmasis teismo posėdis yra numatytas jau šių metų spalio viduryje.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.