Atsisakyti kiaulių vėl skatina išmokomis

Kiaulių laikytojai vėl išmokomis skatinami atsisakyti kiaulių – nuo šių metų spalio 1 d. jau gali teikti paraiškas gauti paramą kitų ūkinių gyvūnų įsigijimui.

Pagalba teikiama gyventojams, kurie 2018 ir 2019 metais laikė nuo vieno iki 100 kiaulių ir jų laikymo atsisakė. Nusprendę atsisakyti kiaulių ir auginti kitus gyvūnus, prieš jas relizuodami, apie tai turėjo pranešti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai ir ištirti dėl afrikinio kiaulių maro. Paramos gavėjai įsipareigoja ketverius metus nelaikyti kiaulių, o įsigytus kitus ūkinius gyvūnus privalo suženklinti ir įregistruoti.
 
Į šią paramą pretenduoja tie gyventojai, kurie negavo pagalbos pagal šią priemonę 2018 metais.

Atsisakiusiems kiaulių atlyginama iki 90 proc., bet ne daugiau kaip 2 tūkst. eurų vienam asmeniui kitų ūkinių gyvūnų įsigijimo išlaidų per 4-erius metus.

Paraiškų teikimo laikotarpiu žmogus gali teikti tik vieną paraišką, bet ne daugiau kaip keturias paraiškas per 4 m., jei neviršijama didžiausia nurodyta paramos suma.

Iš viso skiriama 253 tūkst. eurų. Paraiškos priimamos iki spalio 30 dienos.

Dėl paramos gyventojams reikia kreiptis į savivaldybės administracijos atsakingus žemės ūkio specialistus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.