Masažai ir 8 didžiuliai jų privalumai sveikatai bei gyvenimo kokybei

Masažai yra natūrali gydymo ir sveikatinimo priemonė, kurios populiarumas auga su kiekvienais metais. Nors anuomet tai buvo traktuojama labiau kaip alternatyvi medicinos priemonė, šiandien tai tampa svarbia sudedamąja gydymo proceso dalimi, kurią rekomenduoja daugybė medicinos specialistų.

Skirtingos masažo technikos padeda pagerinti kraujotaką, mažina įtampą ir nerimą, gerina miegą ir padeda lengviau atsipalaiduoti ne tik kūnui, tačiau ir protui. Vieni žmonės dėl masažo kreipiasi patyrę fizines traumas ar nuolatos patirdami didelį fizinį krūvį, o tuo tarpu kiti nori pagerinti bendrą savo sveikatą, sumažinti įtampą ar atsikratyti įvairių sveikatos problemų. Todėl jei jus sudomino masazai Vilniuje ar bet kuriame kitame Lietuvos mieste ir norėtumėte sužinoti, kaip jie jums galėtų pagelbėti, pateikiame jums didelį privalumų sąrašą.
 
1. Puiki relaksacinė priemonė. Kuomet mūsų kūnas susiduria su labai dideliu stresu, jame ima gamintis daug gerai visiems žinomo hormono, vadinamo kortizoliu, kuris gali nulemti greitesnį svorio augimą, miego sutrikimus, virškinamojo trakto problemas ir galvos skausmus. Atlikti tyrimai rodo, kad masažas gali padėti sumažinti kortizolio lygį mūsų organizme. Tai padeda organizmui pereiti į atsistatymo režimą. Be to, ši natūrali terapijos forma sukuria mums ilgiau trunkantį atsipalaidavimą, pagerina mūsų nuotaiką ir sumažina jaučiamo streso lygį.

2. Veiksmingas streso mažinimas. Masažas gali padėti ne tik sumažinti stresą ir lengviau atpalaiduoti, tačiau reguliarios masažo sesijos ilgainiui padidina ir žmogaus jaučiamą energijos lygį, mažina skausmus ir stabilizuoja emocijas. Todėl šiuolaikiniame streso kupiname pasaulyje masažas tampa neįkainojama natūralia priemone, padedančia mums veiksmingai suvaldyti stresą ir išvengti daugybės jo sukeliamų neigiamų padarinių.

3. Atpalaiduoja raumenis. Viena iš pagrindinių masažo paskirčių yra nusitaikyti į kūno taškus, kuriuose yra jaučiamas skausmas ar diskomfortas, atpalaiduojant įsitempusius raumenis ir padidinant lankstumą, kartu padedant atsipalaiduoti ir visam kūnui. Masažo pagalba yra pagerinama kraujotaka pažeistuose raumenyse ar kitose kūno vietose, tokiu būdu pažeistus audinius aprūpinant deguonimi ir naudingosiomis medžiagomis. Masažuojant pažeistas vietas yra sumažinamas jaučiamas skausmas ir patinimas – tiek raumenyse, tiek ir sąnariuose. O kadangi masažai taip pat padeda išskirti endorfinus (skausmą mažinančius hormonus), organizme padidinamas ir dopamino bei serotonino lygis. Visi šie hormonai gelbėja tiek mūsų fizinei, tiek ir emocinei būklei, kartu skatindami gijimą, padėdami sumažinti skausmą, nuramindami nervinę sistemą ir padidindami pasitenkinimo jausmą.

4. Padeda sumažinti kraujospūdį. Nustatyta, kad reguliariai atliekamas masažas gali padėti sumažinti kraujospūdį. Be to, atliktų tyrimų duomenys rodo, kad reguliarus masažas gali sumažinti tiek sistolinį (viršutinį), tiek ir diastolinį (apatinį) kraujo spaudimą. Be to, jau buvo minėta, kad masažai mažina ir kortizolio lygį kraujyje. Reguliaraus masažo dėka galima eliminuoti priežastis, kurios įtakoja nerimą, įtampą ir netgi depresiją. Kuomet yra sumažinamas kraujospūdis, kartu sumažėja ir širdies smūgio bei inkstų problemų kilimo rizika – ir tai tikrai nėra vienintelės sveikatos problemos, nuo kurių gali apsaugoti reguliarūs masažai.

5. Padeda pagerinti kraujotaką. Į kraujotakos sistemos gerinimą reikėtų žvelgti kur kas plačiau. Tai nėra trumpalaikis efektas. Pagerinta kraujotaka veiksmingai aprūpina mūsų organizmą (organus, raumenis ir kt.) deguonimi, vitaminais, mineralais ir kitomis sveikam organizmo funkcionavimui svarbiais elementais. Be to, masažo technikos padeda iš raumeninių audinių pašalinti laktinę rūgštį, pagerinti limfos tekėjimą, kartu paskatinant ir kenksmingų medžiagų pašalinimą iš organų, audinių ir viso mūsų organizmo.

7. Sustiprina imuninę sistemą. Reguliarūs masažai gali padėti sustiprinti mūsų imunitetą. Turbūt jau esate girdėję, kad nuolatinis stresas, didžiulė įtampa ir nuovargis labai reikšmingai silpnina mūsų imuninę sistemą, todėl mūsų organizmas tampa lengviau pažeidžiamas įvairių bakterijų ir virusų. Masažų pagalba padedant sumažinti stresą, pagerinant kraujotaką, sumažinant jaučiamus skausmus ir išskiriant teigiamus hormonus, sustiprinamas organizmo apsauginis barjeras, kuris veiksmingiau kovoja su neigiamais aplinkos veiksniais.

8. Pagerinama laikysena. Daugybė žmonių kasdien valandų valandas praleidžia sėdėdami ar stovėdami neteisingoje padėtyje. Dėl to laikui bėgant gali iškrypti jų stuburas, atsirasti kaklo, nugaros, pečių, rankų ir netgi kojų skausmai. Visa tai neigiamai veikia žmogaus fizinę sveikatą ir psichologinę būseną. Todėl reguliarūs masažai gali padėti išsaugoti tinkamą laikyseną ir užtikrinti, jog neteks susidurti su įvairiais fiziniais skausmais, maudimu ir kitomis dėl netaisyklingos laikysenos galinčiomis kilti sveikatos problemomis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.