Naujovė Šakiuose – masalai žuvims ištisą parą

masalas zuvims
Prie Juozo Delnevičiaus „Žūklės reikmenų“ parduotuvės įrengtas aparatas, kur masalus žuvims galima nusipirkti kada panorėjus. D. Pavalkio nuotr.

Jau antra savaitė žvejai entuziastai gali džiaugtis modernia naujove rajone – prie Juozo Delnevičiaus „Žūklės reikmenų“ parduotuvės įrengtas masalų aparatas, iš kurio masalus žvejai gali įsigyti visą parą.
 
Modernus masalus parduodantis aparatas – ilgametė parduotuvės šeimininko J. Delnevičiaus svajonė, kurią jis nusprendė įgyvendinti būtent dabar, kai dėl karantino kuriam laikui buvo visiškai uždrausta prekyba. Pasak J. Delnevičiaus, aparatą paskatino įsigyti ne tik karantinas, bet ir tai, kad jį nuolatos atakuodavo žvejai mėgėjai susiruošę pažvejoti savaitgaliais ar vakarais, kai jau parduotuvė uždaryta – jam nuolat skambindavo, reikėdavo atvažiuoti į parduotuvę...

„Pats aparatas nėra naujovė, gal tik mūsų mažame rajone, o didmiesčiuose yra daug tokių aparatų, kur, sumetę pinigus, žvejai gali išsirinkti pageidaujamų masalų. Kitur galima atsiskaityti ir su kortelėmis. Seniai apie jį galvojau, nes pavasarį atsidaro ir taip intensyvus sezonas, kada pagausėja klientų, o ir pats gal turėsiu laiko trumpam nusprūst pažvejot“, –  naujo prietaiso privalumus vardija J. Delnevičius.

Masalų aparatas pastatytas prie pačios žūklės reikmenų parduotuvės ir kol kas pats verslininkas mielai konsultuoja žvejus, kol šie įpras juo naudotis. Pasak prekybininko, kol kas galima į aparatą sumesti tik grynus metalinius pinigus, bet ateityje galvoja įrengti programą, kad būtų galima atsiskaityti ir kortele. Ant aparato yra naudojimosi instrukcija, o aparate yra dešimt skirtingų rūšių masalų. Aparatas ištisus metus palaiko tam tikrą temperatūrą – žiemą šildo, vasarą šaldo, kad masalai tinkamai laikytųsi. J. Delnevičius neslepia, kad tai gan daug lėšų pareikalavusi investicija, tačiau jis tikisi, kad ir tokiame mažame miestelyje kaip Šakiai ji kada nors atsipirks. Pats pardavėjas pastebi, kad šį pavasarį atsirado ir daugiau žvejų mėgėjų, klientų, nes žūklės parduotuvėje vis daugiau išduodama leidimų žvejoti. Kita vertus, anot verslininko, per karantino laikotarpį aparatas padeda ir saugiai aptarnauti klientus – be kontakto. J. Delnevičius sako, kad kol kas mato tik masalų aparato privalumus, o kaip bus toliau – parodys ateitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.