Renovacija dėl oro sąlygų nestoja, priešingai – tik įsibėgėja

renovacija sakiu mieste
Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ


Ir atėjus darganotiems rudens orams statybų darbai nestoja – daugiabučių namų administratoriai ir toliau rūpinasi, kad pradėtas renovacijos procesas nesustotų, judėtų į priekį ir būtų kuo greičiau pabaigtas.

Jau vasarą prasidėjęs trijų daugiabučių namų renovavimas Šakių miesto Vytauto gatvėje tęsiamas atėjus rudeniui, o darbai įsibėgėję ir jau matosi, kad netrukus bus baigti. Renovacijos procesą administruoja ir juo rūpinais UAB „Mano būstas“. Kita daugiabučių namų administratorių įmonė UAB „Šakių šilumos tinklai“ šiuo metu prižiūri renovacijos darbus miesto centre renovuojamame V. Kudirkos g. 92 numeriu pažymėtame name. Anot įmonės komercijos direktoriaus Vilmanto Paškevičiaus, rangovai UAB „Daistatus“ čia darbuojasi gana uoliai ir jeigu nebus kokių trikdžių dėl pandemijos ar kitų nenumatytų nesklandumų, iki gegužės mėnesio šio namo renovacija turėtų būti baigta. Komercijos direktorius sako, kad netrukus mieste atsiras daugiau pastolių, nes įmonė yra arba nupirkusi, arba jau perka rangos darbus kitiems daugiabučiams namams renovuoti. Rangos darbai nupirkti Šakių miesto V. Kudirkos g. 47 ir Draugystės t. 6 namams. Šiuo metu vyksta rangos darbų pirkimas šiems namams: Šaulių g. 24, Nepriklausomybės g. 3, Draugystės t. 8, V. Kudirkos g. 39, V. Kudirkos g. 76. Pasak V. Paškevičiaus, sunkiau sekasi surasti įmonę, kuri apsiimtų renovuoti Šakiuose Šaulių g. 22 esantį namą, nes jis yra nedidelis, vos keturių butų.

„Sunkiau rangovus pritraukti mažiems namams, nes rangovai dairosi stambių objektų, kur galėtų ilgiau darbuotis ir jiems labiau apsimokėtų. Tačiau kad rasim įmonę, kuri pasiims ir šį namą, tai tikriausiai irgi tik laiko klausimas“, – sako komercijos direktorius.

Pasirašius sutartį su rangovų įmone, pasak V. Paškevičiaus, rangos darbai turi būti baigti per metus laiko. Šiuo metu renovuojamo V. Kudirkos g. 92-ojo namo statybų darbai nevėluoja, nuo grafiko neatsiliekama. Pasak komercijos direktoriaus, jie, kaip namo ir renovacijos administratoriai, nuolat turi smulkių pastabų statybininkams ir dažnai tenka sugrįžti ką nors patvarkyti, patobulinti, bet tai nedideli defektai, kurie yra greitai pašalinami ir visai renovacijos eigai neturi didelės įtakos.

Dviejų daugiabučių – Vytauto g. 19 ir Draugystės tako 4 – namų gyventojams renovacijos dar teks palūkėti, nes jiems, apsisprendus pakeisti namo ir renovacijos administratorių, prasidėjo teisminiai ginčai. Šių minėtų daugiabučių namų gyventojai jau prieš kelerius metus apsisprendė, kad nori renovuoti savo namus, bet kartu žmonės pageidavo pasikeisti ir tos renovacijos administratorių – iš UAB „Šakių šilumos tinklai“ (tuomet dar vadinosi UAB „Šakių komunalinis ūkis“) šias teises perleisti UAB „Mano būstas Dainava“. Tačiau abi administratorių įmonės nesusitarė taikiai dėl dokumentacijos ir kitų renovacijai būtinų sąlygų perdavimo ir pradėjo teisinius procesus. Namų gyventojai liko situacijos įkaitais – renovacijos procesui pritarė, tačiau, regis, dėl administratorių aiškinimosi teismuose, kas  kokias tvarkas pažeidžia ir kas kaltas ar nekaltas šioje situacijoje, jiems teks renovacijos palūkėti. UAB  „Mano Būstas Dainava“ šių metų liepos mėnesį iškėlė ieškinį UAB ,,Šakių šilumos tinklai“, šiuo metu dar vyksta teisminiai procesai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.