Mokestinių pagalbos priemonių sąraše – 366 rajono organizacijos

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paskelbė 67,4 tūkst. įmonių sąrašą, kurioms ateinantį pusmetį taikys mokestines pagalbos priemones.

Sausio 6 d. VMI informavo, kad Vyriausybė pritarė VMI pasiūlymui ir iki 2021 m. balandžio 30 d. pratęsė mokestinės pagalbos priemonių taikymą nuo Covid-19 nukentėjusioms įmonėms. VMI sudarė naują įmonių, nukentėjusių nuo pandemijos, sąrašą. Šioms įmonėms iki balandžio 30d. ir dar du mėnesius nebus skaičiuojami delspinigiai, nevykdomi mokesčių išieškojimo veiksmai. Šiame sąraše ir rajone įvairią veiklą vykdančios 366 organizacijos, tarp kurių ir sporto organizacijos, ir odontologijos kabinetai, ir įvairios prekybos, transporto įmonės, menine veikla užsiimančios organizacijos.
 
Skelbiama, kad į sąrašą nėra įtrauktos įmonės (PVM mokėtojos), kurių apyvarta 2020 m. spalio–lapkričio mėn., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2019 m., nesumažėjo. Į jį nepateko įmonės, įtrauktos į nepatikimų mokesčių mokėtojų sąrašą, taip pat buvo vertinama, ar įmonė nėra bankrutuojanti, likviduojama ir kt. Be to, VMI pasilieka teisę patikrinti, ar įmonė, patyrusi neigiamą Covid-19 poveikį, iš tiesų susidūrė su realiais finansiniais sunkumais.

VMI nukentėjusių mokesčių mokėtojų sąrašą atnaujins kas mėnesį, įvertinusi įmonių (PVM mokėtojų) teikiamus deklaracijų duomenis.

Apie 50 proc. į sąrašą įtrauktų įmonių vykdoma veikla buvo apribota ir pavasarį įvesto karantino metu, ir dabar, tad joms mokestinės pagalbos priemonės yra pratęsiamos. Kita pusė įmonių į sąrašą pavasarį įtrauktos nebuvo, tačiau rudens karantino metu yra laikomos nukentėjusiomis – joms mokestinės pagalbos priemonės yra taikomos nuo 2021 m. sausio 1 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.