Dėl šilumos trasų avarijos Šakiai vienai dienai liko be šilumos

silumos tinklai2
Antradienį, po septynių valandų šilumos trasų gedimo Šakių mieste paieškų, UAB „Šakių šilumos tinklai“ darbuotojai gedimą galų gale rado nenaudojamoje atkarpoje, kuri yra prie mažosios įmonės katilinės Bažnyčios gatvėje. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Naktį iš pirmadienio į antradienį Šakių miesto šildymo trasose įvykusi avarija paliko centralizuoto šildymo vartotojus be šildymo ir karšto vandens.

Avarija šilumos trasoje įvyko apie 4 val. ryto. Antradienį nuo 4 val. UAB „Šakių šilumos tinklai“ darbuotojai ieškojo gedimo vietos, kuri buvo surasta tik apie 11 valandą. Kaip aiškino įmonės komercijos direktorius Vilmantas Paškevičius, gedimas įvyko senoje, nenaudojamoje trasoje (Bažnyčios gatvėje), kuria anksčiau šiluma buvo tiekiama į Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, klebonijos pastatą. Šie šilumos vartotojai buvo atsisakę centralizuoto šildymo, tad šia trasa dar prieš keletą metų šiluma keliavo tik į pačiai šilumininkų įmonei priklausančius garažus, kurie yra prie mažosios miesto katilinės V. Kudirkos gatvėje. Tačiau prieš porą metų ir į šiuos pastatus nutrauktas centralizuoto šildymo tiekimas, tad šilumos trasa pastaruoju metu nebuvo eksploatuojama. Pasak komercijos direktoriaus, gedimo taisyti, remontuoti nereikėjo, nes ši šaka dabar yra tiesiog atjungta, užsukta.

„Gedimui šalinti nereikėjo samdyti, ieškotis kitų pagalbos, tad nuostoliai yra tik tokie, kad tas keletą valandų buvo pasitelkti visi mūsų įmonės darbuotojai, mums kainavo tik žmogiškieji ištekliai. Vartotojai sumoka tik už suvartotą šilumos energiją, tad jie šiuo atveju jokių nuostolių nepatirs“, – aiškino V. Paškevičius.

Jau tą patį antradienį, iš karto po pietų, šakiečiams šiluma ir karštas vanduo vėl buvo pradėtas tiekti. Pirmiausiai šilumos energijos tiekimas buvo atnaujintas ligoninei, vaikų darželiams, mokykloms, o vėliau palaipsniui buvo atstatoma ir visiems daugiabučiams namams bei įstaigoms. Trečius metus įmonėje besidarbuojantys tiek naujasis jos vadovas Raimondas Rauckis, tiek komercijos direktorius V. Paškevičius sako, kad per tą laiką dar nėra buvę tokio gedimo, jog sutriktų šilumos tiekimas visiems vartotojams. Paprastai, anot įmonės atstovų, pasitaiko maži gedimai pavieniuose namuose, tačiau taip, kad būtų sutrikęs šildymas visame mieste, nėra žinoma. Be šildymo antradienį pusei paros liko 1 tūkst. 494 įmonės klientų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.