Ūkininkai būtų pasiryžę patys pirkti vakciną

puskunigis zub
Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidentas, Griškabūdžio ŽŪB vadovas Petras Puskunigis sako, kad domisi galimybe pirkti vakciną, nes dėl kelių susirgusių darbuotojų sustotų gamyba. D. Pavalkio nuotr.

Vyriausybei atsisakius įsigyti brangesnę vakciną, ūkininkai sako, kad ją pirktų savo lėšomis ir skiepytų savo darbuotojus.
 
Pasak Griškabūdžio ŽŪB vadovo, Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidento Petro Puskunigio, jis girdėjo informaciją apie tai, kad Vyriausybė atsisakė įsigyti „Moderna“ vakcinos dozių, motyvuodama, kad šios kaina 33 proc. didesnė. Sumažėjus gaunamam vakcinų kiekiui, ūkininkai domisi galimybe pirkti vakciną savo lėšomis – skiepytųsi patys ir skiepytų savo darbuotojus. Pašnekovas pabrėžia, kad jokios prievartos negali būti dėl skiepijimo, tai kiekvieno dirbančiojo apsisprendimo reikalas. Tačiau norėtų kuo greičiau suteikti galimybę savo darbuotojams pasiskiepyti.

„Jei susirgtų žmonės, jų nebuvimas labai sutrikdytų gamybos procesą. Todėl, kad ne bet kuris gali pašerti, prižiūrėti tas karves, važiuoti su traktoriumi. Šiandien ne toks yra traktoriaus, melžimo operatorius, kuriuos gali paimti dirbti iš gatvės. Tai yra gana aukštos kvalifikacijos darbuotojai. Vieni iš svarbiausių ir jų nebuvimas labai sutrikdytų procesą“, – aiškina P. Puskunigis.

Pašnekovo teigimu, jie nelipa per galvas šaukdami, kad pirmiausiai jiems reikalinga vakcina.

„Ministerija atsisakė pirkti vakcinas ryšium su jų pabrangimu, todėl visi ir klausia, ar neatsirastų verslininkų, fizinių asmenų, kurie sutiktų patys apsimokėti, kad tiktai būtų ką pirkti“, – svarstė P. Puskunigis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.